Til toppen

Neals Yard Diary

Brorparten av nordmenn som besøker øyriket i vest er der for fotball og pints på brune puber eller hemningsløs shopping av det man ikke trenger men bare må ha. Noen få norske Londonfarer har oppdaget ostebutikken Neal’s Yard Dairy i Covent Garden eller Borough Market. Dette er et skattkammer for kjennere av god ost. Nå kan du nyte godt av Randolph Hodgson’s kresne seleksjon uten å måtte benytte deg av tjenestene til Norwegian, SAS eller Ryanair. 
Nicholas Saunders og Randolf Hodgson startet opp NYD i 1979, da som en osteprodusent og butikk i Covent Garden. NYD var en ostebutikk med ambisjoner og ønsket hele tiden å få tak i det beste. Situasjonen i Storbritannia var på mange måter slik vi kjenner den fra Norge i dag. Markedet var preget av noen få store kommersielle aktører som nesten uten unntak tilbød kjedelige kommersielle oster.
Heldigvis slo ikke Randolf seg til ro med dette og begynte etter hvert å kjøpe ost direkte fra små gårdsmeierier. Osten ble fraktet til London der de ble lagret til perfekt modning ble oppnådd og osten var klar for salg. Dette var på mange måter ”learning by doing” og resultatet i dag er en unik kunnskap om hvor de beste ostene lages, kan kjøpes og skal lagres. For oss er Neal’s Yard Dairy det samme som Mons er for fransk ost og Guffanti for italiensk; den eneste muligheten til å få tilgang på det beste! 

NYD bestilles hver 14. dag i sesong; ellers minimum 1 gang hver måned. 
Ønsker du å motta disse mailene så er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret for å motta ukentlige bestillingslister på e-post. 
Trykk her for direkte lenke til listen.

For mer informasjon se her
 Sorter Navn (a > å)

Berkswell

Parmesan aktig fasthet og med en fantastisk komplekse smak. Produseres av fåremelk. Gårdslaget artesan ost.
14023

Keens Cheddar

Keens er en klassisk Artesan Cheddar fra Somerset.
14016

Montgomery Cheddar

Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.
14010

Cornish Kern

Cornish Kern er en elegant og godt avrundet ost med en lys, nøtteaktig sødme og rik smakdybde som følge av den lange modningsprosessen. Osten vant oste VM i 2017.
14033

Cornish Yarg

Cornish Yarg er pakket i brennenesle, og produseres av Lynher Dairy som si også får Cornish Kern fra (osten som vant Oste VM i 2017).
14031

Devon Blue

En søt og myk blåost fra Devon, med hint av karamell - og noen ganger lett krydret - smaksprofil og en behagelig tett, fudgy tekstur.
14025

Gorwydd Caerphilly

Gorwydd Caerphilly modnes lenger enn de fleste Caerphilly oster. Bestillingsvare fra Neals Yard Dairy.
14024

Harbourne Blue

En ost i Roquefort-stil laget med geitemelk. Harbourne Blue har en smuldrende tekstur og har friske smaker med lett blomsterpreg og en delikat sødme.
14030

Hawes Wensleydale

Wensleydale er en av Englands eldste ostesorter. Hawes Wensleydale som dere kan bestille modnes hos Neals Yard Dairy.
14013

Isle of Mull Cheddar

Isle of Mull er en gårdsost produsert på tradisjonelt vis, selvsagt upasteurisert og laget på «lett» alkoholholdig melk fra de gladeste kuene i Skottland. En skotsk Cheddar med en fast, fondantaktig tekstur som pleier å være litt mer kompakt enn de andre Cheddar-ene vi selger.
14021

Kirkham´s Lancashire

Kirkham´s Lancashire er produsert på råmelk med animalsk løype. Modnes av Neals Yard Dairy før osten sendes til Norge.
14019

Lincolnshire Poacher

Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirkning fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost.
14011