Til toppen

Luigi Guffanti

Formaggi Luigi Guffanti har levert ost til Matcompaniet siden på begynnelsen av 2000-tallet da vi startet å forsyne restauranter og ostedisker med Italiensk kvalitetsost. Familien Guffanti-Fiori har i snart 150 år vært en av de fremste aktørene blant Italienske ostemodnere. Helt siden 1876 da firmaet ble startet av Luigi. I dag drives virksomheten av barnebarnet til Luigi; Carlo Fiori Guffanti og hans to sønner Giovanni og Davide. Arven er med andre ord godt ivaretatt og verdsatt av oss som elsker Italiensk ost.

I Arona ved bredden av Lago Maggiore på gresen mellom Piemonte og Lombardia finner du virksomheten. Her pakkes og sendes det daglig ost til de viktigste ostemarkedene i Europa, Asia og USA. Under pakkeriet og modningskjøler med godt tilpasset temperatursoner og luft fuktighet for modning av kittoster og andre relativt ferske produkter er det et nettverk av grotter og kjellerhvelv der gode oster utvikler seg til å bli enda bedre.
Gjennom generasjoner har Guffanti bygget seg et unikt kontaktnett som brukes til å skaffe det beste som er på markedet av ulike oster fra Alpene i nord til Sicilia i sør. For ystere er det en ære at ostene deres ender opp i modningskjelleren til Carlo, David og Giovanni. Kun de beste ostene blir den æren til og det igjen er vår garanti for at ostene vi tilbyr Norske kunder er det fremste som kan skaffes av Italiensk ost. Enten du ønsker hjul med Parmigiano Reggiano som er lagret i 6-10 år eller sylfersk Mozzarella di Buffola og Burrata skaffer Guffanti det beste som er på markedet.

Alle ferskoster (mozzarella, burrata, mascarpone etc) fra Guffanti kan bestilles annen hver torsdag før kl 12 for levering 12 dager senere.
For øvrige spesialoster som ikke er standard listeført er bestillingsfristen fredag før 12.
Ønsker du å motta påminnelse med bestillingsliste på mail er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret så vil du motta varsel og bestillingsliste på e-post før hver bestilling.
Trykk her for direkte lenke til listen.

Les mer på Guffanti sin egen nettside her

Sorter Navn (a > å)

Asiago DOP Vecchio

Asiago, laget av råmelk fra ku, er fra Trentino-Alto Adige, ved foten av Alpene, nord i Italia. Denne smaksbomben har DOP status og finnes i fler ulike modningsgrader. Vår utgave er godt moden (Vecchio), opptil 24 mnd., og smaken er noe lik Parmesan.
11128

Bleu de Moncenis

Bleu de Moncensis smaker kraftig og rikt med typisk muggostpreg. Et meget godt kjøp.
11114

Bra Duro DOP

En fast ost fra Slow Food byen Bra i Piemonte.
11034

Burrata in Foglia Guffanti 3x330g

Burrata er Stracciatella i en pose av mozzarella. Definisjonen av melk, sødme og delikatesse!
11173

Burratine fersk 125gr

Burrata er laget med en ekstern pose med tynn, trådaktig pasta som ligner på "fior-di-latte" og er fylt med fløte blandet med melkenzym og små kutt (kalt "lucini") av mozzarella.
11120

Castelmagno DOP della Montagna

Castelmagno er en kraftig ost laget med rå kumelk. Ostemassen er strågul, kompakt og kornete, med flekkvis marmorering. Dens sterke smak med lette toner av stall og sterke hint av penicillus passer godt til fyldige og lagrede rødviner og søte viner.
11021

Dobbiaco (Formaggio di Stanghe)

Dobbiaco er en artesan kumelksost, navnet kommer fra fjellområdet Dobbiaco i Val Pusteria. Den produseres i Alto Ridge. Osten er av kumelk og er pasteurisert. En fantastisk sandwich ost!
11109

Erborinato San Carlo

En blåmuggost fra Novara-området med en behagelig, intens smak, saftig, men ikke krydret.
11182

Fiore Sardo Stagionato DOP

En av tre DOP oster fra Sardinia av fåremelk. Skorpen er dekket med sauefett. Navnet stammer fra den gamle produksjonsmetoden hvor man brukte tistelblomst som løype. Denne kan røykes under modning.
11074

Fontina Alpeggio 2K DOP

Denne Fontina-en er laget på melk fra kyr som beiter på over 2000m, derav navnet "Alpeggio 2K". Disse ostene lages kun med råmelk i sommermånedene når kuene får kun naturlig gress.
11206

Fontina DOP

Fontina lages av upasteurisert kumelk, og har sin opprinnelse ifra Valdostan fjellene i Aosta-dalen. Litt kraftig duft men en myk og fin konsistens med smak av nøtter.
11037

Gorgonzola Dolce DOP Extra

En ung ekstra myk Gorgonzola Dolce fra Guffanti.
11156