Skip to main content
Til toppen

Bra DOP Duro, Guffanti

Varenummer: 11034
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 7 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

En fast ost fra Slow Food byen Bra i Piemonte.

Byen Bra er en by som av mange assosieres med ost og ikke minst anerkjent som arnestedet for «Slow Food bevegelsen» Hvert annet år samles ostenerder fra hele verden til «Cheese». 
På byens universitet utdannes det vært år studenter med i gastronomi. Dette er med andre ord en by som har mye å by på for kunnskapstørste gastronauter. Byen har selvfølgelig også gitt sitt navn til en ost: «Bra DOP». En ost som alt for få kjenner og som vi nå ønsker å løfte fram som et smaksrikt og rimelig alternativ for alle som elsker god ost. 

Historisk sett var markedet i Bra en av de viktigste salgskanalene for lokale osteprodusenter. Her møtte de både konsumenter, butikkeiere, kokker og oppkjøpere som sørget for den vider distribusjonen. Hardosten ble produsert og modnet på slettene rundt Bra og i Cueno fjellene før den ble tatt med til markedet når den var ferdig modnet. Opprinnelig ble ostene laget på kumelk. En del produsenter tilsatte også inntil 20% fåre- og geitemelk. Osten fikk sin DOP status i 1982. DOP statusen gjelder både for oster laget på Pasteurisert melk og rå melk. 

Vi får vår Bra Duro fra Luigi Guffanti. De selger kun Bra Duro som er laget på 100% kumelk og er upasteurisert. Guffanti plukker de beste hjulene fra noen utvalgt produsenter og lagrer dem videre i grottene i Arona til de er minimum 7-8 måneder gamle. Duro betyr hard, noe som kommer av lagringen av osten.
Hjulene veier 6-8 kilo og har etter omsorgsfull pleie i grottene hos Guffanti fått en fast og delikat gyllen ostemasse med små markerte hull. Har en medium duft med innslag av fjøs og høy. Smaken oppleves som rik og kan minne om klassiske fjelloster med et innslag av nøtter og gresstoner. Her snakk vi rett og slett om mye ost for pengene!
Bra Duro DOP er selvfølgelig god som den er, gjerne sammen med litt surdeigsbrød, kastanjehonning og gjerne et glass god Nebiolo, eller en rik Barbera. Lokalt brukes den også i ris- og polentaretter og på pasta. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Italia
Melk Ku
Antall per Kolli 1
Nettovekt 7000 Gram
Horeca Ja
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Fontina DOP, Guffanti

Fontina lages av upasteurisert kumelk, og har sin opprinnelse ifra Valdostan fjellene i Aosta-dalen. Litt kraftig duft men en myk og fin konsistens med smak av nøtter.

11037
Lenker
Min side