Skip to main content
Til toppen

Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Varenummer: 12295
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Lagerføres i sesong til og med jul. I perioden januar til mars så kan dere bestille Mons sin - se varenr 12229

Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.

Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Bestillingsvare Ja
Antall per Kolli 12
Nettovekt 500 Gram
Mont d´Or AOP Petit 400g, Mons

Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.

12229
Mont d´Or AOP Moyen 600g, Mons

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.

12290
Lenker
Min side