Skip to main content
Til toppen
Oste-VM Trondheim 26-28 Oktober 2023. Sees vi?

O-Med

O-Med er et familiefirma med base i Granada. Familien har vært involvert i dyrking av oliven og produksjon av olivenolje i generasjoner og har vært sentrale i utviklingen av olje direkte fra produsenten. Inntil for 6 år siden leverte de sine oliven til det lokale kooperativet. De hadde imidlertid ambisjoner utover dette og investerte i sin egen presse.
Dette gav dem muligheten til å produsere en olivenolje av høykvalitets oliven der det selv hadde 100% kontroll over produksjonen. Temperaturen ved pressing overstiger aldri 21ºC og olivenene gjennomgår en nøye seleksjon før pressingen.
I tillegg til priser for selve oljen har også O-med vunnet priser for sin design.

Eddikproduksjonen er basert på en snart 200 år gammel metode som har fått sitt navn etter den tyske kjemikeren som oppfant dette; Schützenbach. Denne metoden er en mer skånsom form for fermentering og ekstraksjon. Prosessen tar vesentlig lenger tid og bidrar til at råstoffet – vinens – karakter bevares og preger det ferdig produktet. Nettopp dette er en kanskje det fremste karaktertrekket ved O-meds mange velsmakende eddiker.

Siste tilskudd i så måte er en cavaeddik. Vinen er laget på Macabeo, Xarello og Parella druer. Etter å fått sin tilmålte tid i Schützenbachër prosessen framstår eddiken som en tørr og delikat eddik med friske toner. Denne er ideell til kylling og fisk. Prøv den også gjerne neste gang det står at du skal bruke champagneeddik i en oppskrift.

Vi har lenge mast på våre spanske venner om at de burde få sherry eddik inn i sortimentet. De har lenge vært i markedet for å få tak det beste råmaterialet for denne produksjonen. Endelig er det på plass og O-Med overbeviser igjen. Disse eddikene har ikke blitt fermentert etter Schützenbach metoden. Det passer rett og slett ikke dersom man skal ha en typisk sherryeddik. Likefullt er resultatet imponerende!

Det finnes tre hoveddruer som benyttes i sherryproduksjonen. Palmolino som danner utgangspunkt for de tørre sherryene som f eks fino & manzanilla; Pedro Ximénez med konsentrert søtlig rosinpreg i smaken og moscatel som gir søte og nektar konsentrerte viner.   O-med har valgt å lage 2 typer sherryeddik. Den tradisjonelle Sherryeddiken på palmolino som fåes både i 250 ml og 2 l dunk for Horeca, og en på den mer kuriøse Pedro Ximénez druen. Denne siste eddiken er en søtlig men samtidig syrefrisk sak – velegnet til blant annet desserter.

For mer informasjon se her

Visning
Cabernet Rødvinseddik 250ml, O-Med

Håndverkseddik produsert av en utmerket Cabernet Sauvignon-vin. Egner seg godt til marinering av fisk, pickles, kjøtt Carpaccio, reduksjoner.

52025
Cabernet Rødvinseddik 2L, O-Med

Håndverkseddik produsert av en utmerket Cabernet Sauvignon-vin. Egner seg godt til marinering av fisk, pickles, kjøtt Carpaccio, reduksjoner.

52027
Cava eddik 250ml, O-Med

Vinen er laget på Macabeo, Xarello og Parella druer. Etter å fått sin tilmålte tid i Schützenbachër prosessen framstår eddiken som en tørr og delikat eddik med friske toner. Denne er ideell til kylling og fisk. Prøv den også gjerne neste gang det står at du skal bruke champagneeddik i en oppskrift.

52034
Chardonnay Hvitvinseddik 250ml, O-Med

Artisan eddik produsert av en utmerket hvitvin Chardonnay Egner seg til marinering av fisk, sylteagurk, fiskecarpaccio, grønnsaker og salater. Lagret 12 måneder på franske eikefat, metode Schützenbach.

52024
Chardonnay Hvitvinseddik 2L, O-Med

Artisan eddik produsert av en utmerket hvitvin Chardonnay Egner seg til marinering av fisk, sylteagurk, fiskecarpaccio, grønnsaker og salater. Lagret 12 måneder på franske eikefat, metode Schützenbach.

52026
Cider eddik 250ml, O-Med

Bruk den til marinader, sauser og sylting. Den passer spesielt godt til svinekjøtt og vintergrønnsaksretter. Bruk denne eddiken til å heve smaken på når du sylter grønnsaker. Fungerer utmerket for å forsterke smaken til eple iskrem!

52032
Cider eddik 2L, O-Med

Bruk den til marinader, sauser og sylting. Den passer spesielt godt til svinekjøtt og vintergrønnsaksretter. Bruk denne eddiken til å heve smaken på når du sylter grønnsaker. Fungerer utmerket for å forsterke smaken til eple iskrem!

52033
Jerez Sherry eddik 250ml, O-Med

Sherry eddik lagret på Amerikanske eikefat etter Solera metoden.

52035
Jerez Sherry eddik 2L, O-Med

Sherry eddik lagret på Amerikanske eikefat etter Solera metoden.

52037
Molino EVO 100% Arbequina 500ml

Molino la condesa er en 100% Arbequina EVO, den høstes i november, aromaen er frisk og grønn.

52042
Molino EVO 100% Picual 500ml

Molino la Condesa Picual er en olje laget utelukkende på picual oliven. Den krydrede og lett bitre smaken fra picualolivene gjør at oljen fremstår klart annerledes enn arbequina oljen, enda mer kompleks vil mange si.

52043
Molino la Condese EVO 5L

Molino La Condesa er en ny olivenolje på 5 liters plastdunk fra O-Med. Det er en extra virgin oliven olje laget av en blanding av variantene hojiblanca, picual og arbequina.

52023
Lenker
Min side