Skip to main content
Til toppen

Kjerringklump - økologisk upasteurisert Cheddar, Hindrum

Varenummer: 15097
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Kjerringklump ost er ystet med inspirasjon fra den britiske Somerset Cheddar. Laget på økologisk råmelk. Det finnes ikke mange gode Norske Cheddare, men dette er en av dem.

Osten syrnes og dreneres i ystekaret over mange timer ved en såkaldt «cheddarering», en prosess som avsluttes med at den faste massen kuttes opp i små biter, deretter saltes den og endelig presses i form. Ostens overflate gnis så med olje og pakkes inn i ostelerret før den presses ennå en gang. Denne tradisjonelle overflatebehandligen skaper en pustbar overflate, hvor det meste av muggen gror på selve kledet, men den har allikevel en stor og god innflytelse på modningen av osten. Smaken tangerer imellom den milde kremete og over i en fascinerene balanse av surt og sødt, men en vifte av intense og langvarige smaker. Osten er veldig god sammen med mørkt øl som ale, porter og stout.

Kjerringklump ble i august 2019 tildelt Spesialitets-merke fra Matmerk.
Kjerringklump ost ble ved NM i Gardsost 2019 tildelt sølv i kategorien Kumelksost som er modnet mer enn 9 måneder.

- denne osten får navnet sitt fra fjellet «Kjerringklumpen»
Kjerringklumpen er Leksvik kommunes høyeste punkt. 601 meter over havet ruver fjellet som er en del av de såkaldte «Fosenalpene» mellom Leksvika og Vanvikan. Fra Kjerringklumpen får du en fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden mot sør, og Storvatnet i vest, imens nordover bølger heiene Kjølheia, Fagerheia og Kvernbølsheia. Et fantastisk turmål som ligger ca 4 km nordvest for Hindrum.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4
Nettovekt 3000 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side