Skip to main content
Til toppen

Mer flytende gull fra Sicilia

Sicilia regnes som en av Italias viktigste øko- gastronomiske regioner. I en årrekke har vi formidlet øyens unike råvarer med olje og tomatprodukter fra Pianogrillo, kapers fra Pantelleria, oliven og oster fra små produsenter spredd ut over øyen. Vi har lenge ønsket å by på enda mer. Da vi smakte olivenoljene fra familien Rallo sitt kjente selskap Donnafugata visste vi at vi hadde funnet den rette leverandøren til å utvide vårt sortiment fra Sicilia. 

Etter at Rallo familien hadde drevet med vinproduksjon i 5 generasjoner tok Giacomo Rallo det et hakk videre og etablerte «Donnafugata» i 1988. Bærekraft og terroir er sentrale verdier som preger hele Donnafugatas portefølje. Vinene deres har fått stor internasjonal oppmerksomhet og annerkjennelse. Under ledelse av Gabriella Anca Rallo har de stått i frontlinjen for den sicilianske vinrevolusjonen. Deres to barn José og Antonio har nå sentrale roller i Donnafugata som henholdsvis markedsansvarlig og direktør for landbruk og drift. 
 

Donnafugata er selvfølgelig mest kjent for sine mange viner fra familiens fire unike eiendommer spredd ut over øyriket. Som mange andre vinprodusenter har de også viet familiens olivenlunder ekstra oppmerksomhet. De fire oljene du nå kan kjøpe fra Matcompaniet representerer unike kvaliteter både når det kommer til terroir og valg av oliventyper tilpasset de ulike eiendommenes vekstvilkår. Alt dette for å optimalisere smak og egenart. Samtlige flasker har kunstneriske etiketter som spiller på samspillet mellom menneske og naturen illustrert med en kvinne og et oliventre, et symbol på ro og velvære.

Mer info på produsentens side

Estate Contessa Entellina

Estate Pantelleria

Estate Vittoria

Estate Etna

Visning
Donnafugata EVO Biancolilla from Pantelleria 500 ml

En delikat monocultivar olje fra Pantelleria laget på Biancolillo. En elegant olje med smaksnoter av lett fruktighet, nyskåret tomat, rosmarin og timian. Ypperlig til fisk og salater.

50238
Donnafugata EVO Milleanni 500 ml

En karaktersterk olje med fruktig nese og en lett bitterhet og krydder mot slutten.

50236
Donnafugata EVO Nocellara from Etna 500 ml

Intens og balansert monocultivar fra Etna. Fruktig, elegant med hint av nyslått gress og artiskokk.

50237
Donnafugata EVO Tonda Iblea from Vittoria 500 ml

Dette er en monocultivarolje basert på den sjeldne og stedegne olivensorten Tonda Iblea.

50239
Lenker
Min side