Skip to main content
Til toppen

Rødlin 3,5kg økologisk, Tjamsland Gård

Varenummer: 15093
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.8 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Rødlin er en mild og rik ost, med fyldig, markert smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke skarp på smak. Osten kan minne om en Appenzeller.

Rødlin er laget av upasteurisert melk. Her er det ikke rendyrking av en bakteriekultur, men mange naturlige bakterier har fått bli med og danne smaksbildet. Dette gir den rike og milde smaken. Det er ikke bare èn smak i Rødlin, men flere dukker opp fra du først tar en bit i munnen, til den smaken du sitter igjen med etter biten er svelget.
 
Rødlin er så mild at den «går rett hjem» i den norske gane. I Norge har vi i mange år vært tilvent å spise ulagrede oster, så vi er ikke vant til at ost skal smake særlig kraftig. Mange rygger derfor tilbake for kraftige oster. Men Rødlin er såpass mild at de aller fleste liker den, samtidig som den har den modnede ostens karakter.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Økologisk, Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 3800.0 Gram
Horeca Ja
Jærosten mellomlagret 5-6mnd 4kg, Voll Ysteri

Jærosten Jemina var den første autoriserte osten av rå melk i Norge noen gang, og den hører til ostegruppen Raclette, som har sine røtter i Wallisdalen i sørvest Sveits.

15008
Store Velten 8-12 mnd 1/4 4kg, Rueslåtten Ysteri

Dette er en kumelksost lagret i opp mot ett år. Vi selger de store ostene i biter på rundt 4 kilo. Ønskes en hel ost på ca 15 kilo kan dette også bestilles.

15053
Hitra Grotteost lagret 8-12mnd 2kg økologisk, Hitra Gårdsmat

Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en virkelig toppost. Osten en fast ost, upasteurisert og som modnes i grottene til Hitra Gårdsmat. Osten har en rik smak, gyllen farge og nøtteaktig aroma. Nytes gjerne alene med god rødvin. Fin til gratinering, riv den gjerne over pasta.

15010
Lenker
Min side