Skip to main content
Til toppen

Estratto di Pomodoro (ekte tomatpure) 300ml, Pianogrillo

Varenummer: 40504
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Strattu di pomodoro er de Sicilianske bestemødrenes metode å konserver og forsterke den gode tomatsmaken. Dette er et unikt produkt fjernt fra det som selges som tomatpuré. Noen har forsøkt å kopiere dette på industrielt vis uten å lykkes nevneverdig. Pianogrillo derimot gjør det på gamlemåten. Den har den dype aromaen av en saus som har kokt sakte i timevis. Den har en tett, kremet tekstur og den suverene smaken av tomater tørket i den sicilianske solen - en lett salt, søt smak med en kraftig umami-punch som vekker smaksløkene dine. Mange av kokkevennene våre forteller oss at dette er den beste tomatpureen de noen gang har prøvd. Tilsett en liten mengde til sauser, eller fordel over stekt kjøtt eller kjøttkake, eller andre steder du ønsker å trekke opp tomatsmaken!

Strattu di pomodoro er de Sicilianske bestemødrenes metode å konserver og forsterke den gode tomatsmaken. Dette er et unikt produkt fjernt fra det som selges som tomatpuré. Noen har forsøkt å kopiere dette på industrielt vis uten å lykkes nevneverdig. Pianogrillo derimot gjør det på gamlemåten.
Gode modne tomater knuses og siles før herligheten slås ut over trebord og settes til tørk under den stekende solen. Under hele tørkeprosessen vendes tomatmassene slik at man unngår å få en skorpe på toppen. Når struttuen er ferdig tørket har man en superkonsentrert tomatekstrakt som kan tilføre smaken av sommerens tomater til det meste man inntar.

Her en oppskrift på en super Puttanesca saus:

Sugo di Puttanesca
2 store sjalottløk
3 ss Pianogrillo olivenolje
1,5 dl hvitvin
2 ss strattu Tomaturé fra Pianogrillo
2 ss finkutta tagiasche oliven
1 ss hakka utvannet kapers fra Pantelleria

Kutt sjalottløken I fine terninger og la den svette i olivenoljen. Når løken er myk og blank rører du inn Strattuen og til setter hvitvinen. Kok inn til passe konsistens og smak til med salt og pepper. Tilsett finkutta oliven og kapers. Serveres med nykokt pasta eller på grilla landbrød.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Antall per Kolli 6
Horeca Nei
Salsa di Pomodoro Ciliegino (Cherrytomat saus) 330ml, Pianogrillo

Kanskje den beste “ferdigsausen” av tomat som finns på markedet. Den naturlige sødmen fra de sicilianske cherrytomatene gjør at Pianogrillo kun behøver å tilsette salt fra Trapani, basilikum og olivenolje fra gården. Etter at herligheten er blandet og silt tappes den på brune «bjørnunger» (Korthalsa ølflakser) og korkes. Sørg for å ha noen flasker på lur i spiskammeret. Da kan du lett lage saus til pasta al pomodoro mens pastaen syder i kokevannet.

40502
Lenker
Min side