Knallgrønn, intens og silkemyk – dette er ekte pesto slik den lages i Albenga, rett ved Middelhavet. Hovedingrediensen er Basilico Genovese DOP, dyrket på ekteparet Andrea og Robertas økologiske gård. Smaken er ren og balansert: frisk basilikum, myk ost og en nydelig nøtteaktig fylde. Perfekt til pasta, bruschetta eller som siste finish på en varm tomatsalat.
Pestone produserer sin pesto hele året. Brorparten lages med basilikum fra deres egen økologiske gård. Om vinteren kjøper de frisk basilikum fra nøye utvalgte samarbeidspartner. Selvfølgelig med like strenge krav til kvalitet og smak. Produksjonen skjer i et håndverkslaboratorium på gården. Er du så heldig å besøke Roberta og Andrea kan du bivåne det hele gjennom store vinduer med godt innsyn til produksjonen. Her ser du det hele fra vaskingen og kaldpressingen av bladene, rivingen av fersk ost, innblanding av den lokale olivenoljen til den knallgrønne pestoen fylles på glass og forsegles. Her snakker vi ekte håndverk krydret med pasjon fra A-Å; krukke for krukke året rundt.
Navnet PESTONE oppstod som en spøk. Ekteparet ville at deres signaturprodukt skulle inspirere firmanavnet og at det ikke skulle være noen som helst tvil om hva de produserte. Å kalle bedriften for kun Pesto ble litt drøyt, derfor ble det Pestone. I det øyeblikk munnen fylles med den friske gode og rene smaken vil du få bekreftet det alle som har smakt sier: “Dette er utrolig godt!” En ekte Pesto Genovese uten smak av industriell bearbeiding.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Italia |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 12.0 |
Nettovekt | 90.0 Gram |
Horeca | Nei |
GTIN | 8051411980209 |