Skip to main content
Til toppen

Olof Viktors

Skåne med storbyen Malmø og Østerlänkysten regnes som et av episentrene for Svensk gastronomi. Her dyrkes, fôres og foredles noen av broderfolkets beste råvarer. Har man først besøkt dette vakre landskapet får man en evig tilbakevendende lengsel til komme tilbake. Åkerlandskapet som strekker seg helt fram til strendene brytes opp av små tettsteder og bebyggelse som gjør det vakre området enda vakrere. I en liten husklynge nord-øst for Ystad finner du «Olof Viktors», og la det være sagt med en gang: kjør ikke forbi!

Det lille tunet er omkranset av bygninger som huser en liten restaurant, kafe med utsalg og et bakeri. Daglig kreeres det surdeigsbrød som stekes i store vedfyrte ovner, kaker, konfekt og fristende matretter. Her kan man innta en perfekt espresso mens morgendisen letter, spise lunch, ta en fika med en bulle eller bestille en pizza rett vedovnen og nyte den med et godt glass vin i gårdsrommet. Før man forlater Olof Victors bør det være obligatorisk å stikke innom butikken og kjøpe med seg et glass syltetøy, et brød og ikke minst en pakke knekkebrød. 

Alt dette må man reise for å oppleve og det er garantert verdt reisen! Matcompaniet har i en årrekke sørget for at nordmenn kan få med seg litt av godfølelsen fra Østerlän. Vi startet samarbeidet med å kjøpe deres unike surdeigsknekkebrød. Det er ikke tvil om at Sverige er landet der knekkebrødtradisjonen har fått utvikle seg gjennom generasjoner, og Olof Viktors er en av de fremste forvalterne av dette håndverket. Kornet er kortreist, og males lokalt, det bakes med surdeig og kjevles for hånd. 

Det lar seg ikke gjøre å omtale Olof Viktors uten å nevne deres pepperkaker. I en årrekke har vi tatt opp forhåndsbestilling i forkant av julesesongen. Bestilt inn så mye ekstra vi kan få tak i og blitt utsolgt for smitt og smule. Kanskje ikke så rart da dette er pepperkaker bakt slik bestemor bakte dem med mel, mørk sirup, smør, egg, natron, pepper og en perfekt dose «julekrydder». For mange blir det rett og slett ikke skikkelig jul om man ikke kan toppe disse pepperkakene med Stilton fra Colston Basset og Neals Yard dairy. 

Matcompaniets samarbeid med Olof Viktors har resultert i en egen serie med ostekjeks som høsten 2021 ble utvidet med en pepperkakekjeks som helårsalternativ til alt av blåmuggost. Når de lokale bærene og fruktene er på sitt beste koker Olof Viktors syltetøy der vi har fått være med å påvirke smakene slik at de tilpasses vårt store utvalg av ost. 

For mer informasjon se her
 

Visning
Citrus og Kardemomme syltetøy 145g, Olof Viktors

Citrus og Kardemomme syltetøy Et deilig syltetøy som ble en hit blandt mange på vår smaksmesse i 2020.

35048
Fiken-Eple syltetøy 150g, Olof Viktors

Fiken-Eple syltetøy anbefales til chevre og ferske oster.

35039
Fröbräck 180g cellofanpose, Olof Viktors

Fröbräck er perfekt som snacks, eller under osten.

35047
Miniknäcke 170g papprør, Olof Viktors

Dette er virkelige miniknekkebrød på størrelse med en god gammeldags femmer. Perfekt til ost.

35010
Miniknäcke med valmuefrø 170g papprør, Olof Viktors

Miniknäcke med valmuefrø 180gr. Tilbehør til Matcompaniets gode oster er disse små knekkebrødene perfekte.

35024
Pepperkakekjeks med havsalt 150g, Olof Viktors

Denne kjeksen er ypperlig til blåmugg, måtte det være Stilton, eller norske alternativer.

35049
Pepperkaker 280g eske (kun til Jul), Olof Viktors

Her snakker vi ekte vare bakt med smør, sirup og krydderier.

35016
Portionsknäcke 200g eske, Olof Viktors

Passe tynt og sprøtt med nok egensmak til at du kan nøye deg med et lag med godt saltet smør på toppen, eller hva du måtte foretrekke av pålegg.

35012
Portvinsgele 180g, Olof Viktors

Klassisk smak med tydelig preg av portvin. En paté de Champagne – grov fransk landpate og Idsøes Kyllingpaté vil bare bli en litt bedre med litt portvinsgelé. Perfekt til muggost.

35060
Pære-Valnøtter syltetøy 130g, Olof Viktors

Pære Valnøtter syltetøy anbefales til blåmuggoster og faste oster.

35042
Rognebærgele 190g, Olof Viktors

Fin syrlig og lette bitre toner fra rognebærene. Et must som tilbehør til viltmiddagen.

35061
Rugkjeks med salt 150g, Olof Viktors

Rugkjeks med salt anbefales til hvitmuggoster.

35035
Lenker
Min side