Til toppen

Olof Viktors

Skåne med storbyen Malmø og Østerlänkysten regnes som et av episentrene for Svensk gastronomi. Her dyrkes, fôres og foredles noen av broderfolkets beste råvarer. Har man først besøkt dette vakre landskapet får man en evig tilbakevendende lengsel til komme tilbake. Åkerlandskapet som strekker seg helt fram til strendene brytes opp av små tettsteder og bebyggelse som gjør det vakre området enda vakrere. I en liten husklynge nord-øst for Ystad finner du «Olof Viktors», og la det være sagt med en gang: kjør ikke forbi!

Det lille tunet er omkranset av bygninger som huser en liten restaurant, kafe med utsalg og et bakeri. Daglig kreeres det surdeigsbrød som stekes i store vedfyrte ovner, kaker, konfekt og fristende matretter. Her kan man innta en perfekt espresso mens morgendisen letter, spise lunch, ta en fika med en bulle eller bestille en pizza rett vedovnen og nyte den med et godt glass vin i gårdsrommet. Før man forlater Olof Victors bør det være obligatorisk å stikke innom butikken og kjøpe med seg et glass syltetøy, et brød og ikke minst en pakke knekkebrød. 

Alt dette må man reise for å oppleve og det er garantert verdt reisen! Matcompaniet har i en årrekke sørget for at nordmenn kan få med seg litt av godfølelsen fra Østerlän. Vi startet samarbeidet med å kjøpe deres unike surdeigsknekkebrød. Det er ikke tvil om at Sverige er landet der knekkebrødtradisjonen har fått utvikle seg gjennom generasjoner, og Olof Viktors er en av de fremste forvalterne av dette håndverket. Kornet er kortreist, og males lokalt, det bakes med surdeig og kjevles for hånd. 

Det lar seg ikke gjøre å omtale Olof Viktors uten å nevne deres pepperkaker. I en årrekke har vi tatt opp forhåndsbestilling i forkant av julesesongen. Bestilt inn så mye ekstra vi kan få tak i og blitt utsolgt for smitt og smule. Kanskje ikke så rart da dette er pepperkaker bakt slik bestemor bakte dem med mel, mørk sirup, smør, egg, natron, pepper og en perfekt dose «julekrydder». For mange blir det rett og slett ikke skikkelig jul om man ikke kan toppe disse pepperkakene med Stilton fra Colston Basset og Neals Yard dairy. 

Matcompaniets samarbeid med Olof Viktors har resultert i en egen serie med ostekjeks som høsten 2021 ble utvidet med en pepperkakekjeks som helårsalternativ til alt av blåmuggost. Når de lokale bærene og fruktene er på sitt beste koker Olof Viktors syltetøy der vi har fått være med å påvirke smakene slik at de tilpasses vårt store utvalg av ost. 

For mer informasjon se her
 Sorter Navn (a > å)

Citrus og Kardemomme syltetøy 145g

Citrus og Kardemomme syltetøy Et deilig syltetøy som ble en hit blandt mange på vår smaksmesse i 2020.
35048

Fiken-Eple syltetøy 150g

Fiken-Eple syltetøy anbefales til chevre og ferske oster.
35039

Fröbräck 180gr cellofanpose

Fröbräck er perfekt som snacks, eller under osten.
35047

Miniknäcke 170gr

Dette er virkelige miniknekkebrød på størrelse med en god gammeldags femmer. Perfekt til ost.
35010

Miniknäcke med valmuefrø papprør 180g

Miniknäcke med valmuefrø 180gr. Tilbehør til Matcompaniets gode oster er disse små knekkebrødene perfekte.
35024

Pepperkake kjeks med havsalt 150g

Vi utfordret Olof Victors til å lage en ostekjeks som minner om pepperkaker bare litt mindre søt. Denne kjeksen er ypperlig til blåmugg, måtte det være Stilton, eller norske alternativer.
35049

Pepperkaker 280g

Olof Victors pepperkaker. Lages til jul.
35016

Portionsknäcke 200g

Passe tynt og sprøtt med nok egensmak til at du kan nøye deg med et lag med godt saltet smør på toppen, eller hva du måtte foretrekke av pålegg.
35012

Pære Valnøtter syltetøy 130g

Pære Valnøtter syltetøy anbefales til blåmuggoster og faste oster.
35042

Rugkjeks med salt

Rugkjeks med salt anbefales til hvitmuggoster.
35035

Rød plommetomat syltetøy 140g

Rød plommetomatsyltetøy anbefales til hvitmuggoster.
35041

Surdeigsknekkebrød 7 skiver 460g

Dette er ovalt håndkjevlet, tynt knekkebrød med surdeig. Godt tilbehør til ost, men prøv det gjerne med smør til sild og annet det er naturlig å servere med flatbrø.
35014