Skip to main content
Til toppen

Saucisson sec long épais med steinsopp (ca 1,1 kg), Maison Chillet

Varenummer: 21010
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1.1 KG per STK
Antall per kolli: 10
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Kjøttet strimles og blandes med spekk og steinsopp. Selvfølgelig stoppet i naturtarm og håndbundet.

En favoritt blant elskere av klassisek franske spekepølser. Rik smak av steinsopp sammen med gdot svinekjøtt og tilpasset krydring. 

Etter 5 generasjoner med pølseproduksjon valgte familien Cilet å selge familliebedriften i  2014. de har sikret at den gode håndverksarven opprettholdes og familien er fortsatt engasjert i driften og sørger for at "Maison Chillet" står i fremste rekke som forvaltere av den Lyonesiske spekemattradisjonen.

Maison Chillets er lokalisert i Saint-Symphorien-sur-Coise, byen som regnes som «hovedstaden» for produksjonen av klassisk saucissons. Området har et mikroklima som er som skapt for produksjonen av spekemat. Beliggenhet der Rhônedalen og Loire møtes, samt høyden over havet gir perfekte forhold for tørking og modning av spekepølser.

Selv om mye er forandret fra starten i 1902 sørger Chillet for å ivareta tradisjonen og håndverket. Som i all annen produksjon av kvalitetsmat legges grunnlaget gjennom en streng seleksjon av råvarene. I produksjonen bruker de primært kjøtt fra skulder, nakke og skinke samt ryggspekk. Pepper tørr-ristes før det males eller knuses, hvitløken sorteres fedd for fedd for å unngå de som smaker dårlig. Underleverandører har meget strenge krav til hva som aksepteres av kvalitet på krydder, tarm etc. Alt dette inngår som ingredienser når reseptene skapt gjennom 115 år skal materialiseres til saucissons som er blant det beste som produseres i Frankrike.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Frankrike
Kjøtt Svin
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 10
Nettovekt 1100 Gram
Horeca Ja
Salametto con le noci (med valnøtt), Edizioni Franchi

Rik kjøttsmak, mild krydring kombinert en meget solid dose valnøtter gav en munnfølelse og smakskompleksitet vi knapt kan huske å ha vært borte i. Den er ikke den rimeligste pølsa vi har, men den er verdt hvert øre!

20214
Saucisson sec long épais med Piment d’Espelette (ca 1,1 kg), Maison Chillet

Før kjøtt og spekk fylles i naturtarm krydres det med Piment d Espelette.

21009
Rosette de Lyon au Jambon, Maison Chillet

Dette er den mest kjente og klassiske speke pølsen fra kjerneområdet for Fransk pølse produksjon i Monts du Lyonnais. Håndlaget pølse på kjøtt fra skinken. Kjøttet skjæres i strimler og blandes med terninger av spekk, saltes og krydres med sort pepper og hvitløk. Stoppet i naturtarm.

21007
Lenker
Min side