Skip to main content
Til toppen

Steinfjording Naturell økologisk 5,6kg, Lofoten Gårdsysteri

Varenummer: 15091
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 5.6 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 0,25
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Det er selvsagt fjorden har gitt navn til denne osten: Steinfjording! Det er en halvfast hvit geitost laget på melk fra egne geiter som beiter i spektakulær natur. Produsert i goudastil og smaker rent og godt med litt syrlig smak.

Lofoten er et hett reisemål og står på «bøtelisten» til reiseglade fra både inn- og utland. Det er lite å si på at nederlendere opplever dette vakre landskapet som både vilt og vakkert. Noen ganger kan veien til målet synes som en omvei. Vi kan trygt si at dette gjelder for ildsjelene som driver Lofoten Gårdsysteri: Marielle de Roos og Hugo Vink.

De hadde opprinnelig planer om å drive landbruk i Tropiske strøk og dro til Burkina Faso i Vest-Afrika for å teste ut drømmen. Det meste ble imidlertid snudd på hodet da de sommeren 1997 var på ferietur til Vestlandet. Ferien ble forlenget ved at de tok seg jobb på et gårdsbruk. Dette gav mersmak og ønsket om tropisk landbruk ble endret til tanker om gårdsdrift mange breddegrader lenger nord.

I desember 2000 kjøpte de gården Saupstad på Vestvågøy. Gården drives etter biodynamiske prinsipper. Gardsdriften er gravis utviklet og de har nå både besøksgård, gårdsbutikk og ysteri: Lofoten Gårdsysteri som er siste tilskudd i Matcompaniets ostefamilie. De produserer lagret kvit geitost på økologisk melk.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Geit
Øvrige egenskaper Økologisk
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 5600.0 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side