Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Steinfjording Naturell økologisk 5,6kg, Lofoten Gårdsysteri

Varenummer: 15091
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 5.6 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 0,25
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Det er selvsagt fjorden har gitt navn til denne osten: Steinfjording! Det er en halvfast hvit geitost laget på melk fra egne geiter som beiter i spektakulær natur. Produsert i goudastil og smaker rent og godt med litt syrlig smak.

Steinfjording naturell
Lofoten Gårdsysteri, Nordland
Upasteurisert Geitemelk
Vokset skorpe lagret i 4-6 måneder (+)

Utseende
Fin vokset skorpe (ikke for tykk og hard). Jevnt lys ostemasse.

Lukt
Frisk syrlig anslag på nesa. Lukt av nypressede røde druer som i vineria i november.

Munnfølelse
Fantastisk tekstur, smelter godt og fyller munnhulen.

Smak
Subtil sødme som minner om lett gjæret druemost i god balanse med tilnærmet perfekt dosert salt. Vi aner nøttearomaer og en lang syrlig frisk finnish med mye umami.

Anvendelse
Spis den som den er – en garantert joker på ostebordet. Smelter du den på nykokte hvite neper får du en smaksrik symfoni i hvitt

Drikke
Pouilly-Fumé som har lagt et par tre år og har god kompleksitet eller en godt lagret mineralsk Muscadet.

 

Lofoten er et hett reisemål og står på «bøttelisten» til reiseglade fra både inn- og utland. Det er lite å si på at nederlendere opplever dette vakre landskapet som både vilt og vakkert. Noen ganger kan veien til målet synes som en omvei. Vi kan trygt si at dette gjelder for ildsjelene som driver Lofoten Gårdsysteri: Marielle de Roos og Hugo Vink.

De hadde opprinnelig planer om å drive landbruk i Tropiske strøk og dro til Burkina Faso i Vest-Afrika for å teste ut drømmen. Det meste ble imidlertid snudd på hodet da de sommeren 1997 var på ferietur til Vestlandet. Ferien ble forlenget ved at de tok seg jobb på et gårdsbruk. Dette gav mersmak og ønsket om tropisk landbruk ble endret til tanker om gårdsdrift mange breddegrader lenger nord.

I desember 2000 kjøpte de gården Saupstad på Vestvågøy. Gården drives etter biodynamiske prinsipper. Gardsdriften er gravis utviklet og de har nå både besøksgård, gårdsbutikk og ysteri: Lofoten Gårdsysteri som er siste tilskudd i Matcompaniets ostefamilie. De produserer lagret kvit geitost på økologisk melk.

 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Geit
Øvrige egenskaper Økologisk
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 5600.0 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side