Skip to main content
Til toppen

Ekte seter-geitost (Brunost fra Storliseter)

Varenummer: 15070
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 0.75 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Desverre utsolgt. Tilbake på lager i begynnelsen av mai. Se Brun Undredal som alternativ.

Geitosten fra Herland Osteprodusent kommer i biter på 1,5 kilo pakket i papir som på gamlemåten. Ostene er vokset for å hindre uttørring. Smaken er rik med tydelige karaktertrekk fra geitemelken. Syrligheten balanseres fint av sødmen som ikke er dominerende slik det kan ha en tendens til hos noen brunoster.

Vi var lenge på utkikk etter en norsk brunost som skiller seg fra både industrien og andre produsenter byr på. For oss var det viktig at vi knyttet til oss en produsent med rike tradisjoner, ost laget på den beste melken og med nok volum til at vi kan være leveringsdyktige.

Alt dette fant vi hos geitostprodusenten Rune Herland, Herland Seterdrift. Han og Bente Tepstad er tredje generasjon som lager geitost på Osterøy. Driften går godt og de bygger nå nytt geitefjøs og ysteri. Osten de lager i dag er basert på den samme oppskrift som de første ostene som ble ystet i 1950! I tillegg til ystingen hjemme på Osterøy driver de med seterdrift og ysting på Storliseter på Hardangervidda i sommerhalvåret. Geitene beiter på store vidder og gir en rik melk smaksatt av naturens eget krydder. Både seterfolket og geitene får rikelig med mosjon i løpet av sommeren – uttrykket sta som en bukk stemmer godt med virkelighet.

Har geitene fått for seg at det finnes et godt beite over neste hei legger de i vei for å hente det optimale. Slikt blir det god melk og god ost av.

Geitosten fra Herland kommer i biter på 1,5 kilo pakket i papir som på gamlemåten. Ostene er vokset for å hindre uttørring. Smaken er rik med tydelige karaktertrekk fra geitemelken. Syrligheten balanseres fint av sødmen som ikke er dominerende slik det kan ha en tendens til hos noen brunoster.
Her er det bare å finne fram smørpakka kjøpe brunost og knekkebrød fra Olof Victors. Osten er også perfekt som «krydder» i tradisjonell viltsaus.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Geit
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 750 Gram
Horeca Ja
Brun Undredal 1,5kg, Undredal Stølsysteri

I Undredal er det å lage ost uløselig knyttet til bygda sin identitet. Så langt tilbake vi kan spore og fram til i dag har det uten opphold blitt laget ost av egen melk. Brun Undredal er laga av fersk melk fra egne geiter. Den er kokt i ni timer i åpne kar med vedpellets. Brun Undredal smaker godt på brød, knekkebrød, kjeks og vafler, og setter en ekstra spiss på viltsausen. Dette er smaken av Norge!

15116
Lenker
Min side