Skip to main content
Til toppen
Oste-VM Trondheim 26-28 Oktober 2023. Sees vi?

Haupt Lakrits

Christian Haupt og kona Camilla har lenge vært lakris- og sjokoladeentusiaster og i 2012 hadde Christian planer om å begynne å produsere sjokolade. Men etter en ferie på Island i 2013 ombestemte han seg og bestemte seg for å fokusere på lakris.

"På Island ble jeg inspirert av hvordan de blandet lakris og sjokolade, og så snart jeg kom hjem fra ferien startet jeg Haupt Lakrits", sier Christian.

Deretter fulgte en lengre tidsperiode hvor Christian og hans medarbeidere søkte etter ingredienser og leverandører over hele verden. Og målet var klart fra begynnelsen – å lage verdens beste lakris. De ønsket å lage en søt og salt lakris som var forskjellig fra eksisterende lakris og også lage sjokoladebelagt lakris.

Maskiner ble anskaffet, folk ble ansatt og de fant passende lokaler i Kista, like nord for Stockholm. Nå var de i virksomhet!

Akkurat i tide til den svenske lakrisfestivalen i Stockholm i mars 2014 kunne de lansere sine to første produkter, CHOK og KRISP, begge inspirert av den islandske sjokolade/lakris-kombinasjonen. Produktene var sjokoladebelagt lakris – en med sprø sukkerskorpe og den andre rullet i asiatisk lakrispulver.

– Vi mottok ikke vareemballasjen i tide, så vi måtte skynde oss ut og kjøpe midlertidige glassbeholdere og vi måtte sette på klistremerker til langt på natt dagen før lakrisfestivalen åpnet, sier Christian og ler.

Selv om det var feil emballasje, likte besøkende på lakrisfestivalen produktet som ga selskapet et energiløft og i mai 2014 ble de første eskene med produkter levert til forhandlere i Sverige.

Visning
Chilla Gunilla 250g, Haupt

Saltlakrits med melkesjokolade, chilipeppar og havssalt

33102
Chokade Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem med sjokolade.

33063
Nyhet
Djann-Dou-Ya 250g, Haupt

Salt lakris dekket av en mørkere sjokolade smaksatt med gianduja og ristede hasselnøtter.

33107
Fersk saltlakris 250g, Haupt

Fersk saltlakris glutenfri og vegansk.

33064
Fettisdagbollar 250g - Single Batch, Haupt

Salt lakris med hvit sjokolade, mandel masse og kardemomme. Semla eller fastelavensbolle her har Haupt laget sin tolkning med salt lakris i midten.

33087
Fucking Fabulous 250g, Haupt

Glutenfri søtlakris omgitt av dulce de leche-sjokolade med røkt havssalt

33071
Nyhet
Haupt Julekalender 2023 500g 26 luker

Årets kalender har 26 forskjellige smaker av lakris.

33106
Heta Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem omgitt av lakris og mye salmiakk. Igjen dekket av sjokolade smaksatt med jordbær og carolina reaper (verdens sterkeste chili)

33093
Lakrispulver i bulk - kilopris, Haupt

Lakrispulver i bulk

33030
No Name UTGÅTT

Ristede honning-karamelliserte mandler med hvit sjokolade, to typer lakris og salmiakk

33089
Orange is the new black 250g - Ltd Ed, Haupt

Salt lakris med appelsincrunch og salmiaksaltet grapefrukt

33096
Lenker
Min side