Til toppen

Salaisons de l'Adour

Vi har fått tilgang til denne tradisjonsrike familiebedriften via vår osteleverandør MonS.
I over et halvt århundre har Salaisons de l'Adour produsert spekemat i Louey, sør Frankriket. 
Siden 2000 har de vært den offisielle eksperten i speking ab Bigorre skinken, utnevnt av Porc Noir de Bigorre consortiumet.

Idag har firmaet 15 ansatte og eksporterer til 12 land. De jobber utelukkende med partnere som prioriterer dyrevelferd og naturlig avl. Skinkene er helt fri for kunstige tilsetningstoffer.

Ler mer her



Sorter Navn (a > å)

Jambon Bayonne 14mnd beinfri

Bayonneskinke har blitt produsert i hundrevis av år i regionen Adour Bassin i sørvest- Frankrike. Område kjennetegnes av varme fønvinder fra sør og fuktige vinder fra havet.
21006

Jambon de Noir de Bigorre 24mnd

Helt siden Romertiden har rasen som benyttes i produksjonen av Jambon Bigorre Noir blitt avlet i Pyreneene. Utpå 1900 tallet skjedde det dramatiske endringer i oppdretten av disse stedegne svinene. Som i så mange andre tilfeller var det industrialiseringen av landbruket som krevde høyere effektivitet. Heldigvis ble det i 1981 vedtatt et omfattende program for å ta vare på denne utdøende rasen.
21004