Til toppen

Anfosso – presser flytende gull av steinfrukt.

Olivenolje er et av Italias mest kjente landbruksprodukter. Nesten samtlige regioner har sine egne stilarter med utspring i lokale og stedegne olivensorter. En av de fremste regionene når vi snakker om Italiensk olivenolje er Liguria. I dalsidene på innsiden av det som med rette har fått tilnavnet den Italienske riviera, har det i århundrer blitt dyrket taggiasca oliven. Det eldste treet man kjenner til er datert til å være over 700 år gammelt, og bærer fortsatt frukt!

I en dalside utenfor ved Chiusavecchia noen kilometer fra Imperia på Liguriakysten finner du Olio Anfosso. Siden 1945 har familien kultivert olivenlundene og foredlet fruktene fra trærne med Taggiasca oliven. Gradvis har dagens eier Alessandro, hans far og øvrig familie utviklet bedriften til et mønsterbruk som leverer olivenolje, oliven og kondiment produkter som har fått en stor tilhengerskare blant våre kunder.

Kjernen i sortimentet er naturlig nok oljene og konserverte taggiasca oliven med og uten stein. Oljene kjennetegnes med den frukttale og smøraktige stilen som er karakteristisk for Liguriansk olivenolje. Etter pressing lagres oljen på ståltanker med nitrogengass som motvirker oksidasjon. Oljene tappes på flaske etter hvert som bestillingene renner inn. I første halvdel av november hvert år lanserer vi «Novellino» som er olivenoljen svar på Beaujolais Nouveau: årets første pressing, fersk og ufiltrert med fin balanse mellom det frukttale og mer grønne toner. I løpet av få år har dette blitt et høydepunkt for elskere av god EVO.

Pesto Genovese er også viden kjent som en delikatesse med opphav i Liguria. Anfosso levere oss både pesto beregnet for lagring og «Pesto fresco DOP Liguria». I tillegg til disse produktene har vi en rekke ulike tilbehørsprodukter som hjelper deg å skape den rette smakspaletten når du ønsker en italiensk fest. I denne sammenhengen er det umulig å ikke nevne selve opphavet; olive taggiasca. Små mørke oliven som passer til alt fra bakverk, salater, tapenader og ikke minst som snacks rett fra glasset.

For mer informasjon se her:Sorter Navn (a > å)

Anfosso 3pk pesto

Pesto paprika, pesto rosso, pesto genovese.
40130

Anfosso Balsamico di Modena

Anfosso har en (meget bra) balsamico i sin portefølje for og komplettere sortimentet.
50118

Tumai Monocultivar Taggiasca EVO 500ml

Anfosso Extra Virgin Tumai Monocultivar Taggiasca. Dette er en av Italias beste, og ikke minst mest anvendelige olivenoljer. Italienske kjøkkensjefer foretrekker ofte ligurianske oljer som sin allroundolje i kjøkkenet.
50159

Anfosso Bimbo EVO 500ml

Anfosso Extra Virgin olive oil BIMBO 500ml. Lett søtlig smak med milde grønnsakstoner, antydning til pepret ettersmak. God allround olje med kul design.
50158

Anfosso Bimbo EVO 3L kanne

Anfosso Extra Virgin olive oil BIMBO. Olivenolje laget på et blend flere oliventyper fra det nordlige Italia.
50221

Riviera Ligure EVO DOP 500ml

Anfosso Extra Virgin olive oil DOP Riviera Ligure. Dette er en av Italias beste, og ikke minst mest anvendelige olivenoljer. Søtlig smak med klare assosiasjoner moden frukt og et hint av gresstoner og pepret ettersmak.
50083

Anfosso EVO Tumai 500ml

Anfosso Extra Virgin olive oil Tumai. Lages primært på taggiasca oliven med tilsetning av 25% lokale olivenvarianter.
50082

Anfosso Tumai Extra Virgin Olivenolje 5L kanne

Anfosso Tumai Liguria. Lages på taggiasche oliven blandet med endel lokale oliventyper. En fantastisk god allroundolje til alt av salater, pasta og sjømat samt hvitt kjøtt.
50081

Anfosso Økologisk EVO 500ml

Anfosso Extra Virgin olivenolje økologisk. Den produseres på økologiske oliven fra Nord-Italia.
50191

Ligurianske oliven u/stein i EVO 7kg.

Ligurianske oliven uten stein på Anfosso´s egen extra virgin olivenolje.
40236

Anfosso Monocultivar X-Virgin, bottle gaveeske.

Anfosso Tumai monocultivarer en av Italias beste, og ikke minst mest anvendelige olivenoljer. Denne 2 liters magnum flasken kommer i flott gaveeske
50169

Anfosso Novellino EVO 750ml

Novellino er den første oljen Anfosso slipper etter innhøsting. Oljen er ekstremt fruktig med klassisk taggiasche karakter. Avstemte gresstoner uten for kraftig bitterhet. Den eneste oljen Anfosso ikke filtrerer og bør derfor oppbevares mørkt.
50223