Til toppen

Herbaria

Herbaria: Økologisk krydder for smaksbevisste!

Produsenten Herbaria i Bayern har vunnet en rekke priser, blant annet på BioFach 2011 for beste nye produkt. Herbaria har med tysk presisjon og sans for god smak sørget for et bredt sammensatt sortiment av blandingskrydder, urtekrydder, malte krydder, frø og ikke minst et enestående utvalg av pepper.

Nettopp den siste produktkategorien imponerte oss stort. Mye pepper som selges i Norge i dag er dels for lite potent smaksmessig og feil lagret slik at det utvikler uønskede smakselementer. Herbarias pepper har rene distinkte smaker fra de ulike sortene og terroirene krydderet hentes fra. Dette gjelder generelt for alt krydderet, enten det inngår i blandinger eller er rene krydder. På min prøvesmaking var det å lukte på det søte ungarske paprikapulveret tilstrekkelig til å lengte etter gulasjsuppe. 

Alt krydderet kommer fra økologisk sertifiserte produsenter. Det er kun rene krydder uten tilsetningsoffer. På alle boksene som inneholder enkelt krydder finner man informasjon om opphav og dyrkingssted. Herbaria legger like stor vekt på terroir som de mest kresne vinprodusentene. Emballasjen er unik – både utseendemessig og hva angår funksjonalitet. Alt krydderet er pakket metallbokser som har dobbelt lokk for å bevare aromaen. De kan også stables oppe på hverandre i hyller, skap eller på kjøkkenbenken. Både innhold og utseende gjør Herbarias krydderserien til et «må ha» på kjøkkenet samt at det også egner seg meget godt som gave.

Det er klart at med denne bakgrunnen og bevisstheten på kvalitet må resultatet blir bra. Kjøper du Herbaria krydder er det i hvert fall ingen grunn til å klage på krydderet dersom du ikke er fornøyd med smaken!

For mer informasjon se herSorter Navn (a > å)

Cajun Spices 80g

Blanding av krydder til bruk i en kryddermølle. For franskinspirert Cajun-kjøkken fra sørstatene i USA. Til grillede og pannestekte retter.
36077

Krydder til Caesarsalat 120g

Salatkrydder til klassiske amerikanske salaten og andre grønne salater inspirert av smakene kreert av den italienske kokken Cesare Cardini.
36004

Grønn urskogspepper 40g

Grønne umodne pepperkorn fra de tradisjonelle sortene Karimunda og Devamundapepper dyrket på Malbarkysten av India.
36030

Indonesisk cubepepper 60g

Høyaromatisk med en syrlig mangefasettert palett som kan minne om Sezuanpepper.
36028

Kardemumme - hele kapsler 20g

Kardemomme fra Guatemala. Dyrket i varierte blandingskulturer under skygge givende trær, høstet for hånd og nøye sortert. Fra kontrollert økologisk dyrking.
36025

Laurbærblader 5g

Laurbærblad fra urtefarmen «Futacoyan» ved Villaricasjøen, en vulkansk region i det sørlige Chile. Nøye høstet for hånd og forsiktig tørket umiddelbart. Fra kontrollert økologisk dyrking.
36023

Edelsøtt paprikapulver 80g

Edelsøtt paprikapulver fra Szeged-regionen i Ungarn. Sier du Szeged til en paprika kjenner lokker det fram stjerner i øynene på vedkommende! Den solrike delen av Ungarn har i hundrevis av år vært kjent for å levere verdens beste søte paprika.
36019

Svartpepper Trio Noir 75g

En rik og klassisk smak av svart pepper slik den smaker når den er på sitt beste. Pepperen kommer fra 3 ulike plantasjer i henholdsvis Malabar – India, Killindi – Tanzania og Sri Lanka.
36026

Rosmarin 40g

Økologisk rosmarin fra Araukanien i sørlige Chile Aromatiske rosmarinskudd fra krydderfarmen «Futacoyan» ved Villarisjøen i den vulkanrike delen av sydlige Chile. Varsomt skåret for hånd og deretter skånsomt tørket.
36020

Tango Spice 100g

En Argentinskinspirert krydderblanding til biff, lam og svinekjøtt. Et meget godt utgangspunkt for en velsmakende Rub til grilling av kjøtt. Økologisk.
36005

Timian 20g

Timian fra Franken 20g
36021