Almondeli er en av de fremste leverandørene av høykvalitets mandler fra verdens beste område for denne vakre nytteveksten. Det er en generell oppfatning at verdens beste mandler kommer fra Spania. Våre venner på Summerbird bruker kun spanske i sin produksjon. I følge Mikael Grønlykke er dette de eneste mandlene som kan møte hans høye kvalitetskrav. Denne fasinasjonen for spanske mandler pirret vår interesse såpass at vi ønsket å jobbe mer med spanske mandler og mandelprodukter. Via vår gode ostevenn Michael hos MonS ble vi introdusert for det spanske familieeide firmaet Almondeli. De har gjennom 6 generasjoner dyrket og foredlet 200 hektar med mandeltrær, primært Marcona-, og Valenciamandler. Marconamandler regnes som verdens beste. De dyrkes kun langs den spanske middelhavskysten. Jordsmonnet er skrint og tørt jordsmonn. Resultatet er litt butte mandler med en søt, smøraktig smak og sprø litt kornete tekstur.
Mange mener at nettopp teksturen er en miks mellom makadamianøtter og mandler. Tradisjonelle mandler oppleves som treene, tørre og kompakte sammenlignet med Marconas som er som fløyel i munnen. Valenciamandler er nær beslektet med Maraconamandler. De har den samme butte fasongen og fløyelsmyke teksturen. På engelsk refereres de ofte til som «sweetalmonds» med klar referanse til smaken. Valenciamandler er rike på flerumettet fett og ble i utgangspunktet dyrket for pressing til mandelolje. I dag er de også høyt skattet for sin rike smak. Tradisjonelt har disse mandeltypene blitt servert som snacks eller garnityr etter at de er ristet og drysset med havsalt. Disse salte mandlene er blant annet perfekt tilbehør til ost, god skinke, pølser, paté, rillettes etc. Ristede saltede og krydrede Marcona- og Valenciamandler er bort i mot obligatorisk bartilbehør på Spanias mange tapasbarer. Mandlene benyttes også i det søte kjøkkenet. Summerbird er et strålende eksempel på nettopp dette. I deres søken etter den perfekte mandel falt valget på nettopp Marcona-og Valenciamandler. Almondelli har utviklet sin egen serie der de kombinerer tørket frukt med mandler og nøtter. Disse «fruktkakene» er perfekt ostetilbehør.