Til toppen

Summerbird

Summerbird ble etablert i 1986 og eies av Anja og Mikael Grønlykke. Mikael er utdannet kokk og andre generasjon i en gastronomisk familie som både etablerte Danmarks første Michelin-restaurant og Falsled kro, som er en del av Relais & Châteaux nettverket. Mikael er fremdeles både sjef for Summerbird og leder av selskapets innovasjonsprosess. 

Som en av få sjokoladeprodusenter i Norden brenner de selv kakaobønnene på brenneriet sitt i Assens. Bønnene dyrkes i Ecuador og Peru. Bønnens karakter preges av terroiret på bondens åker og danner grunnlaget for en individuell brenning av bønnene, som gir et bredt spekter av unike smaksopplevelser. 

Den økologiske driften er ren og utføres i samspill med naturen. Dette gir de økologiske råvarene en smak av underfundig originalitet, som også merkes i den ferdige sjokoladen. Derfor er alle produktene økologiske. 

Den danske tradisjonen for estetisk renhet er tydelig både i deres smakunivers, i designet og i emballasjen til produktene. Innovasjonen er inspirert av naturen og det nye nordiske kjøkkenet.



Milepæler

1986: Summerbird Pure Amande åpner et nytt kapittel i dansk marsipan og sjokoladehistorie. For første gang tar produksjonen hensyn til nyansene og substansen til disse raffinerte produktene, basert på noen av naturens edleste og mest aristokratiske råvarer. 
1991: Summerbird utvikler sitt eget designunivers. Helt kritthvite bokser i tre størrelser støtter den estetiske og raffinerte opplevelsen som Summerbird står for. De kritthvite boksene forstyrrer markedet for sjokoladeemballasje, som generelt var preget av tung og mørk design. Forbrukere skreller boksene med 10 gram sjokolade fylt med Summerbird. 
2001: Summerbird starter Danmarks første kvalitetssjokoladebutikk i Kronprinsensgade i København, og folk står i kø hver helg for å kjøpe sommerfugler og petit fours. 
2002: Summerbird oppfinner flødebollen på nytt. På den tiden var den bare tilgjengelig på den nederste hylle i supermarkedet som et billig produkt, basert på kunstige smaker og tilsetningsstoffer. Mikael Grønlykke utvikler en grand cru flødebolle med en myk marsipanbunn av Valencia-mandler og et belegg med sprø kvalitetssjokolade. Summerbirds flødeboller blir et festfyrverkeri av en sanseopplevelse. Det forskyver oppfatningen av produktet og skaper plass til en ny generasjon kvalitetsflødeboller som ikke finner veien til supermarkedens øverste hyller, men helt til NOMAs dessertkort. 
2005: Summerbird gjenoppfinner dragérte mandler, som den gang var et glemt produkt for den kvalitetsbevisste forbrukeren. Summerbird er ambisiøs på vegne av produktet og setter en helt ny standard med utvikling av spanske mandler, lett stekt og dragért i sjokolade og drysset med bringebærgranulat eller lakris. Forbrukerne omfavner dem med en gang. 
2010: Summerbird starter sin reise mot å bli økologisk, ettersom selskapet finner ut at råvareleverandører som er økologiske også er mer ambisiøse, har mer på hjertet og flere kvalitetsprodukter. Summerbird har fra begynnelsen vært basert på naturens ingredienser, og det økologiske har alltid vært i selskapets DNA. Men å være fullstendig økologisk var ikke et alternativ i maten og det politiske landskapet på 1980-tallet. I samme periode startes en lang og grundig prosess mot sitt eget risteri med full kontroll og gjennomsiktighet helt fra plantasjen i Ecuador til den ferdige råsjokoladen. 
2014: Summerbird er nå helt økologisk, og selskapet endrer nå navn til Summerbird Organic. Dette feires med en økologisk høstfest for alle kunder og forhandlere. Dette har nå blitt en fast tradisjon hvert år. 
2015: Summerbird Organic åpner sitt eget risteri og oppfyller dermed en langvarig ambisjon om å kunne følge sjokoladen fra bønnen er høstet på plantasjen, over gjæring, tørking og steking til utvikling av et ferdig produkt, basert på håndverk, lidenskap og gastronomisk kompromissløshet. 
2015: Summerbird Organic oppfinner Amber-sjokoladen. Amber er en revolusjonerende nordisk sjokolade med sitt eget unike smaksunivers av søthet, fruktnoter, en liten bitterhet og en kremaktig tekstur. En patentert sjokolade helt utenfor kategorien - verken hvit, krem eller mørk. 
2020: Summerbird Organic lanserer et helt nytt sortiment, Amber, basert på Amber-produkter. Samlingen er bygget opp rundt den patenterte råsjokoladen, med de tre varianter av rå sjokolade Amber Classic, Amber Blond og Amber Noir.

De fleste varene til Summerbird er lagerført med unntak av Flødeboller, som er en ferskvare og må forhåndsbestilles.
Summerbird bestilling sendes hver mandag med unntak av juni, juli og august. Frist for bestillinger er kl 10.00.
Varene leveres til vårt lager fredagen samme uke. Ønsker du å motta forhandlermailene som omhandler dette så kontakt Maja i Oslo.
Her har dere mulighet for å bli med på salgs kampanjer og sesong fokuserte kampanjer.
Årets Katalog her.
Bestillingsliste her.

Sorter Navn (a > å)

Almond Avenue - 140g

Vakker gaveeske med 9 forskjellige varianter av våre drasjerte økologiske mandler og hasselnøtter.
34076

Amber Croquant - 110g

Amber Classic-sjokolade og krokan av Piemonte-hasselnøtter
34272

Amber Dragée - 100g

Lettristede italienske hasselnøtter, nougat, krokan og Amber Classic-sjokolade
34250

Amber Miniature - 45g

8 Amber miniature sjokolader
34292

Chocolate Truffles Liquorice - 100g

Hvit sjokolade, karamell og lakris
34179

Collection 18 - 200g

Klassisk, raffinert og vakker gaveeske med 18 biter unike, økologiske fylte sjokolader.
34177

Collection 9 - 100g

Klassisk, raffinert og vakker gaveeske med 9 biter av våre unike, økologiske fylte sjokolader.
34100

Hearts - 50g

Ren marsipan, Amazonas 61% mørk sjokolade & knuste kakaobønner
34030

Liquorice - 100g

Spanske mandler dragért i White 36% sjokolade og vendt i lakrispulver
34038
Nyhet

Møtebox Summerbird Lille 542g

Assortert enkeltpakket sjokolade
34311
Nyhet

Møtebox Summerbird Stor 1030g

Assortert enkeltpakket sjokolade
34312

Noisette Noir - 110g

Amber Noir med lettristede hasselnøtter fra Piemonte og hasselnøtt krokan.
34288