Skip to main content
Til toppen

Tartuflanghe

Få ting er så myteomspunnet som trøffel, og da i særdeles den hvite diamanten, Tuber Magnatum, som har bidratt sterkt til Alba har blitt et yndet reisemål for livsnytere som vet å verdsette gode smaker.
TartufLanghe har spilt en vesentlig rolle i organiseringen av den lokale trøffelindustrien og regnes i dag som en de aller mest seriøse aktørene, være seg omsetning av fersk trøffel, foredling av trøffel og innovasjon av delikatesseprodukter.
Det hele startet i 1968 da Domenica Bertolusso og ektemannen Beppe Montanaro begynte med salg og eksport av fersk trøffel fra Alba. I denne perioden ble deres restaurant «Da Beppe» ansett å være stedet man måtte reise til for å nyte det ultimate hva gjaldt trøffel- og steinsoppretter.


Med bakgrunn i erfaringen fra trøffelsalg og restaurantvirksomheten ble TartufLanghe etablert i 1980.  De ønsket å gi folk mulighet til å smake trøffel også utenom sesongen. Det startet med sauser, trøffeloljer og konservering av trøffel. I 1990 kom det første i en lang rekke av nyskapninger fra TartufLanghe. De var den første til å lansere tørket pasta med trøffel: Tartufissima. To år senere ble de belønnet med prisen for best nye produkt under «Fancy Food Show» i New York.

Solid forankret i den lokale kulinariske arven og Beppes kunnskaper kom nyskapninger på rekke og rad: Risotto med trøffel, polenta med trøffel og selvfølgelig fonduta (ostesaus) med trøffel. Publikums respons var overstrømmende og dannet grunnlag for videre utvikling og innovasjon. Fokuset har hele tiden vært trøffel, steinsopp og lokal Piemontesisk kjøkkentradisjon.

Som forlengelse av dette arbeidet åpnet de i 2005 et eget laboratorium som skulle arbeide med konfekt og dessertprodukter. Med verdens beste hasselnøtter voksende rett på utsiden av fabrikken var det nærliggende å vektlegge hasselnøtter og sjokolade i produktutviklingen. Det er jo heller ikke en ulempe at disse konfektene ofte kalles for sjokoladetrøffel. Produksjonslokalene stod ferdig i 2011 og etter dette har TartufLanghe opplevd nok en suksesshistorie basert på kvalitet og innovasjon. Etter bare 2 år måtte de doble produksjons- og lagerkapasiteten. Årlig lages det over 40 millioner 7 grams konfekter med unik smak. 

En ny generasjon sørger nå for videre utvikling TartufLanghes stolte tradisjoner. Stefania som er kokk og broren Paolo som er næringsmiddelingeniør leder bedriften videre med entusiasme, nytenking og ikke minst stolthet over sin kulinariske arv. Deres entusiasme og kreativitet danner grunnlaget for en framtid, som garantert vil by på en rekke velsmakende nyheter. I tillegg til egen kreativitet har Stefania og Paolo alliert seg med noen av Italias fremste kokker. Den lokale chefen Enrico Crippa på tre stjerners restauranten Piazza del Duomo i Alba, Massimo Bottura fra Osteria Francescana i Modena (kåret til verdens nest beste restaurant i 2015) og Davide Scapin fra Combal Zero utenfor Torino er sentrale kokker som bidrar til TartufLanghes ulike innovasjonsprosjekter.

For mer informasjon se her

Visning
Akasie Honning med Hvit Trøffel 230g, Tartuflanghe

Akasiehonning smaksatt med tynne skiver av hvit trøffel. passer utmerket til ost.

46021
Akasie Honning med Hvit Trøffel 40g, Tartuflanghe

Akasiehonning smaksatt med tynne skiver av hvit trøffel. passer utmerket til ost.

46022
Bouquet Trøffelsmør 30g, Tartuflanghe

Trøffelsmøret fra Tartuflanghe inneholder 8% sommertrøffel og passer umerket på alt som trenger smaksforsterkning av trøffel.

46017
Bunet (cacao og amaretto dessert) 100g, Tartuflanghe

Bunet er en ikonisk dessert fra Nord-Italia. Glasset er klart til servering, man trenger kun å vende den på en tallerken og deretter pynte den etter ønske med pisket krem, jordbær eller fersken

46030
Dalbosco - white truffle Powder 60g, Tartuflanghe

Frysetørket hvit trøffel. Smaken domineres av frysetørret hvit trøffel og kombineres med tekstur og passe med salt.

46051
Dallorto - pesto powder 30g, Tartuflanghe

Her er ingrediensene og inspirasjonen hentet fra hagen. Det er ingen snarveier til god smak og råvarelisten inneholder DOP Basilikum fra Liguria, Parmegiano reggiano DOP, Fiore Sardo DOP, Hvitløk fra Vessalico og Toscanske pinjekjerner.

46052
Guérande salt med hvit trøffel (Tuber magnatum pico) 30g, Tartuflanghe

Det grå saltet fra Guérande blir fortsatt håndhøstet, Tartuflanghe tilsetter hvit trøffel.

46018
Guérande salt med sort sommer trøffel (Tuber aestivum Vitt.) 30g, Tartuflanghe

Håndhøstet grått salt fra Guérande tilsatt sort trøffel

46019
MUST Chips 100g, Tartuflanghe

MUST chipsen er en evelusjon av chipsen til Tartuflanghe hvor den er nøye tilsmakt med trøffelsennep. En smaksrik, litt spicy og delikat chips.

46035
MUST Chips 45g, Tartuflanghe

MUST chipsen er en evelusjon av chipsen til Tartuflanghe hvor den er nøye tilsmakt med trøffelhonningen. En smaksrik, litt spicy og delikat chips

46040
Majones med hvit trøffel 85g, Tartuflanghe

Majones smaksatt med hvit trøffel.

46047
Olio al Tartufo Bianco (hvit trøffelolje) 100ml, Tartuflanghe

100 % italiensk extra virgin olivenolje. Fruktig og delikat, den passer perfekt til smaken av trøffel. Skiver av frysetørket italiensk hvit trøffel, valgt for hånd og godt synlig i flasken.

46023
Lenker
Min side