Til toppen

Salcis

Uttrykket «supertoscaner» benyttes ofte om viner, og da gjerne fra Bolgeri. Salcis (Società Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena) er et kooperativ med base i Sienna i utkanten av Chinati og starten på Val di Chiana. Her midt i det Toscanske matfatet foredler Salcis kjøtt fra de berømte Cinta Sienese grisene og lokal fåremelk på beste vis.

Salcis ble grunnlagt i 1942 da lokale slaktere inngikk avtaler med bøndene i nærområdet for å sikre seg råvarer i en tid da tilgangen var sterkt preget av krigen. I 1960 åpnet de i tillegg et meieri for å kunne yste fåremelksoster basert på lokale råvarer. I år 2000 flyttet de slakteriet og meieriet til nye og moderne lokaliteter som tilfredsstiller dagens krav til produksjon av næringsmidler. 

Cinta Sienese skinken vi kjøper fra Salcis kan sammenlignes det beste av beste; dvs Jamon Iberico Bellota og Culatello di Zibello. Her snakker vi om den definitive elitedivisjonen med en unik smaksdybde og egenart kun forbeholdt de beste svinene i denne unike rasen. Les mer om dette i vårt nyhetsbrev om Norges beste skinkesortiment.

Osten fra Salcis kjennetegnes med en utpreget, men ren og klassisk smak av fåremelk slik vi foretrekker det fra en pecorino. Ostene er stort sett upasteuriserte og lagres under optimale forhold for å utvikle den unike smaken. Kvaliteten på ostene fra Salcis kommer også tydelig fram om du kjøper deres smaksatte oster. Smakstilsetningen,  f eks trøffel, får aldri lov til å ta over paletten – det er ost med trøffel og aldri trøffel med ostesmak. 

Dessuten har vi et utvalg av utrolig gode honninger fra Salcis.
 

For mer informasjon se her
 

Sorter Navn (a > å)

Miele Millefiori honning 250g

Klassisk blomsterhonning
40481

Miele Millefiori honning 40g

Klassisk blomsterhonning
40478

Miele di Acacia 250g

Italiensk akasiehonning.
40487

Miele di Acacia 40g

Italiensk akasiehonning.
40479

Miele di Castagno 250g

Kastanjehonning er en mer smakfull honning.
40488

Miele di Castagno 40g

Kastanjehonning er en mer smakfull honning.
40480

Monna Lisa Marmorizzato Pecorino di Tartufo

En pecorino med trøffel og aske. Denne har den mest sofistikerte smaksbalansen av de trøffeloster vi har. Produsert av Salcis i Toscana.
11209

Monna Lisa Pecorino Grotta med høy

En balansert pecorino og spennende ost som passer like godt til matlaging som et glass Chianti Classico.
11208

Monna Lisa Trebbione Salcis

Monna Lisa Trebbione fra Salcis er en herlig Pecorino fra Toscana! Leveres i en flott treeske.
11207

Pecorino Monna Lisa Scodellato

En klassisk ung Pecorino fra Siena.
11224

Prosciutto di Cinta Senese 16-18 mnd

Toscansk skinke laget på lår fra de stedegne Cinta Senese svinene.
20202