Til toppen

Larsviken

I den nordvester delen av vakre Skåne ligger gården Larsviken. Gjennom flere generasjoner har gården manifestert seg som Sveriges, og Nordens fremste produsent av settepoteter. De har en aktiv rolle i et europeisk samarbeide for å opprettholde mangfoldet i potetåkeren. Basert på gårdens potetsamling med 600(!) ulike potetsorter lanserer de hvert år 60 ulike settepotetsorter. Disse potetsortene skall være smaksrike, lette å dyrke og holdbare i forhold til skadedyr og oppbevaring. Larsvikens innsats for å bevare mangfoldet av settepotet har bli belønnet med Gastronomisk Akademiens Diplom. 

På 90 hektar dyrkes alle mulige potetsorter og selvfølgelig også andre grønnsaker. Deres potetpasjon ble tatt steget videre i 2012 da de startet «Larsons Chipseri». Dette er den eneste chipsprodusenten i Sverige, og sikkert en av ytterst få på verdensbasis, som har kontroll på alt fra dyrkingen av settepotetene, setting, dyrking, innhøsting, lagring, fritering og pakking. 

All friteringen foregår i rapsolje i en åpen fritøs fra 1950-talet. Rapsoljen kommer ikke overraskende fra nabogården Gunnarshøg kjent for å lage Sveriges beste rapsolje. Hvert «kok» består av 10-15 kilo vaska, uskrelte poteter. Friteringen overvåkes nøye og er tilpasset den sorten man har i gryten slik at man får fram den ønskede karakteren fra sorten som foredles. 

På Chipseriet i Larsviken friteres det forsiktig slik at ikke man beholder stivelsen som er potetens fremste smaksbærer. Lang tid og lav temperatur er nøkkelen til suksess. Dette bidrar også til at man unngår det uønskede og usunne transfettet i chipsen. 

Matcompaniet var den første eksportkunden og en av de største kundene til Larsons da vi startet opp med chipsen. Posisjonen som deres største kunde røyk da SAS bestemte seg for å selge chipsen på alle sine flygninger. Men vi var de første som «landet» Larson Chips i Norge og er glade for at man kan nyte den gode chipsen uten å måtte passere sikkerhetskontroll.

For mer informasjon se her
 Sorter Navn (a > å)

Larssons Chips med paprika og chili 45g

Krydderet med røkt paprika og Ancho chili gir dype toner som balanseres av sitron og en klype havsalt.
35051

Potetchips 125g

Sesongens utvalgte potetsorter. Posene inneholder en miks bestående av ulike potetsorter, ofte minst en type «blå» potet. Ellers er det kun kaldpresset rapsolje  og salt.
35001

Potetchips 45g

Sesongens utvalgte potetsorter. Posene inneholder en miks bestående av ulike potetsorter, ofte minst en type «blå» potet. Ellers er det kun kaldpresset rapsolje  og salt.
35006

Rotfruktchips 125g

En herlig miks av rødbeter, pastinakk, persillerot og litt potet. Fritert i kaldpresset rapsolje og salt.
35003

Rotfruktchips 45g

En herlig miks av rødbeter, pastinakk, persillerot og litt potet. Fritert i kaldpresset rapsolje og salt.
35009