Til toppen

LissEllas

I Dalarna litt sør for Falun i retning Stockholm ligger Garpenberg – hjemstedet for verdens nordligste sennepsproduksjon. Slik sett er det et paradoks at vi måtte ta turen til Torino og Salone del Gusto i 2008 for å oppdage sennepen fra nabolandet. Etter å ha smakt på deres flaggskip «S-Spesial» var det ingen grunn til å se seg tilbake. Dette var det beste sennepen vi kunne få tak i. 

Sennepseventyret startet som et kjøkkenbenkprosjekt i 1995 der Liselott laget oppskriftene og Olle kokte i hop sennep til distriktets julemarkeder. Bortsett fra sennepsfrøene var alle råvarene lokale og økologiske. Sennepsglassene ble fort utsolgt, og responsen var særdeles god. 

Etter en del research fant Olle og Liselott en type sennepsfrø som trivdes godt med klimaet og jordsmonnet i Dalarna. Da de sendte sine første glass med sennep til Middleton (USA) for å delta på World-Wide Mustard Competition - senneps VM i 2008, var alt innholdet lokalt produsert. Gleden var stor da telefonene fra USA kom og arrangørene av VM entusiastisk kunne meddele at S-Spesial hadde vunnet gull i sin kategori: «Sweet and Hot»

Noen måneder etter dette kom de første glassene med sennep til Norge akkurat tidsnok til å rekke julerushet. LissEllas leverer fortsatt varene og sortimentet har selvfølgelig blitt supplert med en rekke andre smaker siden 2008. Deres «Julsenap» har fått en stor og trofast fanskare og mange påstår at det ikke blir skikkelig jul uten et glass eller to til sylta og juleskinka.

LissEllas bygger sin forretningsidé på enkle prinsipper der bærekraft, opplevelsen underveis og den endelige smaken er det som teller mest. Når nye smaker utvikles starter det på kjøkkenbenken der ulike kombinasjoner testes kontinuerlig til de er fornøyde med resultatet. Smak, duft og tekstur evalueres selvsagt hele veien til mål. 

Selv om mange av råvarene er lokale og økologiske er ikke det et absolutt krav. Smaken er det som til slutt avgjør hva som skal inngå i de ulike oppskriftene. Derfor benytter de whisky fra ulike destillerier, sukker fra ulike land og faktisk også noe importert sennepsfrø. Er det en smak de ønsker gir de seg ikke før de har truffet 100%, derfor tok det dem for eksempel 10 år å finne en hvitvinseddik som leverte både på smak og som var uten unødige tilsetningsstoffer. 

Om du er tvil om slikt pasjonert arbeid lønner seg så er det bare å smake på en av LissEllas fantastiske senneper og vi garanterer deg at du vil forstå sammenhengen mellom smak og pasjon!

For mer informasjon se her
 Sorter Navn (a > å)
Nyhet

Burgersennep 300g plastflaske økologisk KRAV

Burgersennepen har en rik aroma med svak sødme som balanseres på beste vis med LissEllas karakteristiske syrlighet.
40545

Fin dijon usøtet sennep 150g

Usøtet dijonsenep med meget sterk og ren sennepssmak.Suveren til matlaging i sauser, gryter og dressinger, eller når du jakter på den gode rene og intensive sennepssmaken.
40186

Gravlakssaus 150g

Her er den friske sennepssmaken balansert med en behagelig smak av dill. I tillegg til den rene og gode smaken er denne sausen mindre fet enn mange andre sennepssauser. Dette gjør at den er perfekt til feit gravet fisk, grillet sjøkreps eller nykokt taskekrabbe.
40496

Grov dijon type usøtet øko KRAV 150g

Grov usøtet dijonsennep laget med brune og gule sennepsfrø. Sterk og fruktig på smak. En allsidig sennep som kan benyttes som tilbehør til ulike typer kjøtt, fisk og ost.
40185

Julsenap 285g

Dette er en variant av søt og sterk (gullvinneren) med et hint av julekrydder.
40247

S-Spesial sennep plastflaske 300g

Meget sterk sennep med litt sødme. Kompleks sennep med kraftige og sammensatte smaker.
40513

S-Spesial Sennep 150g

Meget sterk sennep med litt sødme. Kompleks sennep med kraftige og sammensatte smaker.
40184

Sennepsdressing 225ml

En kremet sennepsdressing med god balanse mellom sødme og syre. Smaksatt med ferskpresset hvitløk og rikelig med urter.
40204

Sennepsfrø brune 110g

Økologisk dyrkede brune sennepsfrø med rik smak grunnet optimale vekstvilkår langt nord.
40210

Sennepsfrø gule 110g

Økologisk dyrkede gule sennepsfrø med rik smak grunnet optimale vekstvilkår langt nord. Perfekt til syltelaker for alt fra agurker til sild.
40209

Skånsk sennep sterk og grov 150 gr

Sterk og grov med en frisk sennepssmak.
40534

Søt & Sterk Sennep 150g

Söt & stark er en  sennep med lang ettersmak. Meget smaksrik og velbalansert.
40183