Skip to main content
Til toppen

Castellare Toscansk superolje.

Eiendommen som i dag utgjøre Castellare di Castellina oppstod da eiendommene Castellare, Caselle, San Niccolò og Le Case ble slått sammen til en eiendom i begynnelsen av 1970. På dette tidspunkt startet også det som mange mener var den ultimate renessansen for italiensk vinproduksjon. Fokuset ble endret fra volum til kvalitet. Med utgangspunkt i godt druemateriale, den lokale tradisjonen og innovasjon bidro Castelare sterkt til utviklingen i Chianti sonen. I dag utgjør eiendommen 80 hektar hvorav 30 hektar benyttes til å dyrke oliven.

Castellare er først og fremst kjent som vinprodusent med viner som er ettertraktet over hele verden. Opp gjennom årene har de fått en rekke utmerkelser for sine viner og deres toppvin «Isodi San Niccolo» scorer jevnt og trutt fra 95 til opp mot 100 poeng (maks) når verdens vinskribenter rater vinen.  For vinbonden på Castellare er olivenoljen like viktig som vinene. Olivenlunden vies mye oppmerksomhet og når bonden planter nye oliventrær vet han at han sikrer hans barnebarn og deres barn igjen kan starte dagen med å dyppe brødet sitt en skål med nypresset olivenolje slik han og hans fordre har gjort det gjennom generasjoner. 

På de 30 hektarene som er avsatt til olivenproduksjon dyrker Castellare de fire klassiske sortene: Frantoio, Pendolino, Ascolane and Moraiolo. Disse kaldpresses lokalt i en gammeldags steinmølle. Resultatet er en klar gul-grønn olje med medium til intens aroma av nyslått gress og umoden epler. Smaksmessig er paletten preget av blant annet artiskokk, gress, pepper og behagelig bittertoner forårsaket av det høye innholdet av innholdet av Polyphenoler. 

Denne oljen er et must når du skal innta nykokte cannelinibønner med kun en klype salt så har man verdens beste tilbehør til kjøttretter, stekt fisk eller som et av tilbehørene til salami og skinker.  Noen dråper tilfører en ekstra dimensjon til alt av nykokte grønnsaker. Skal du servere carpaccio av enten fisk eller storfe vil oljen være det lille ekstra som gjør de løvtynne proteinskivene minneverdige. Min absolutte favoritt er å ta på en raus klunk med EVO fra Castellare på skiver med smaksrikt storfekjøtt fra en nygrillet bistecca. Har du dette sammen med salt, pepper, nykokte aspargesbønner, patate al forno og en båt med sitron er det bare å fylle glasset med en god klunk Chianti og la livet leke. 
 

For mer informasjon se her
 

Visning
Castellare EVO Toscana 500ml

Oljen er laget på en blanding av de klassiske oliventypene frantoi, pendolino, ascolane og moraiolo, og har en typeriktig pepret smak med klare toner av grønt gress og friskhet.

50004
Lenker
Min side