Til toppen

Orkladal Ysteri

Orkladal ysteri er et gårdsysteri som ligger i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune i Sør Trøndelag. Etter prøveproduksjon både på kjøkken og i et lite lokale på Skjenald gård sto et  nytt ysteri ferdig i april 2008.

Ysteriet produserer i overkant av 4 tonn ost i året. Alle osten lages på lokal melk fra samdriftsgårder.
Merethe Landrø tar seg av den daglige driften i ysteriet og overvåkingen av lagringsrommene. At hun gjør en god jobb er de ferdige ostene strålende eksempler på. 

Merethe fokuserer på mest på kittoster - oster som kan minne om Ridderost og Port Salut. Hun lager både halvfaste og myke. Den halvfaste kalles Orkladal tilsiter. Denne kan jeg lagre i opptil 2 år.

Når den passerer 6 mnd så kalles den for Høvding Sverre. Den finnes i tre ulike lagringsalternativer. De myke kittostene- Rokoll og Skjenald er rødkittoster som etter hvert har fått en stor
tilhengerskare blant Matcompaniets kunder. Vi leverer i dag disse ostene til både restauranter og delikatessebutikker. Orkladal produserer også en god blåmuggost; Gelmin og en ost med karve; Søster Cecilia.

For mer informasjon se herSorter Navn (a > å)

Høvding Sverre Lagret

Høvding Sverre Lagret er en tilsiter type som er lagret lenger enn 6mnd. Dvs at den smaker mer enn den yngre utgaven og passer godt for de som ønsker mer smak.
15079

Høvding Sverre Ung

Høvding Sverre ung er lagret i ca 4 måneder. Osten er en  tilsiter type og en ost som de fleste vil like.
15078

Høvding Sverre XO

Høvding Sverre XO er en meget velsmakende og lagret ost av typen tilsiter. Fin tekstur med mye umamismak. Lagret i minst 12 måneder.
15080

Rokoll - Orkladal Ysteri

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.
15081

Skjenald - Orkladal Ysteri

Skjenald er en myk kittost som ystes i samme ysting som Rokoll, men legges i mindre former. Den er utviklet ved Skjenald gård, derav navnet Skjenald (som betyr å skinne). Skjenald selges fra den er 2 måneder, men er best når den er 3-4 måneder.
15082

Steke-Ost (ala Halloumi)

Pasteurisert Halloimi fra Orkladal Ysteri, perfekt til steking og fritering.
15118

Svoger Bård

Svoger Bård er en flott liten ost hvor skorpen har et lag blåmugg på deg. Dette hjelper med å utvikle smaken på den osten. Blå utpå - hvit inni.
15127

Søster Cecilia

Søster Cecilia er en halvfast kittost tilsatt karve og kan minne om nøkkelost. Osten selges fra den er 3mnd, men oppnår mer smak etter hvert som den blir mer moden. God på brød, knekkebrød med mye godt smør og kjeks med noe søtt til.
15083