Skip to main content
Til toppen

Søster Cecilia 3kg, Orkladal Ysteri

Varenummer: 15083
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Søster Cecilia er en halvfast kittost tilsatt karve og kan minne om nøkkelost. Osten selges fra den er 3mnd, men oppnår mer smak etter hvert som den blir mer moden. God på brød, knekkebrød med mye godt smør og kjeks med noe søtt til.

Cecilia Sigurdsdatter var kong Sverres søster og levde på 1100-tallet. Hun vokste opp og bodde storparten av sitt voksne liv på Gjølme gård som var en av Sverres kongsgårder. Denne fikk hun etter hvert i gave av sin bror.

Matcompaniets smaksnotat: En deilig halvfast nøkkelost med god karvesmak. Guilty pleasure, NAM! Her det bare å finne fram sitt beste smør og surdeigsknekkebrød fra Olof Viktors.

Orkladal ysteri er et gårdsysteri som ligger i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune i Sør Trøndelag. Etter prøveproduksjon både på kjøkken og i et lite lokale på Skjenald gård sto nytt ysteri ferdig i april 2008.
All osten lages på lokal melk fra tre samdriftsgårdene som består av 2 Melandsgårder (Husby og Nygården) og Skjenald gård. Merethe Landrø tar seg av den daglige driften i ysteriet og overvåkingen av lagringsrommene. At hun gjør en god jobb er de ferdige ostene strålende eksempler på.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4
Nettovekt 3000 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side