Skip to main content
Til toppen

Skjenald 250g, Orkladal Ysteri

Varenummer: 15082
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 0.25 KG per STK
Antall per kolli: 10
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Skjenald er en myk kittost som ystes i samme ysting som Rokoll, men legges i mindre former. Den er utviklet ved Skjenald gård, derav navnet Skjenald (som betyr å skinne). Skjenald selges fra den er 2 måneder, men er best når den er 3-4 måneder.

Dette er en ost laget på eksakt samme måte som Rokoll, bare mindre. Størrelsen gjør at den modner annerledes og har en flott karakater. I våre smaknotateer står det den minner mye om Rokoll men har mer trøkk i duften.

Orkladal ysteri er et gårdsysteri som ligger i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune i Sør Trøndelag. Etter prøveproduksjon både på kjøkken og i et lite lokale på Skjenald gård sto nytt ysteri ferdig i april 2008.
Ysteriet produserer ca 4 tonn ost i året. Alle osten lages på lokal melk fra tre samdriftsgårdene
som består av 2 Melandsgårder (Husby og Nygården) og Skjenald gård. Merethe Landrø tar seg av den daglige driften i ysteriet og overvåkingen av lagringsrommene. At hun gjør en god jobb er de ferdige ostene strålende eksempler på.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 10.0
Nettovekt 250.0 Gram
Horeca Nei
Rokoll 1kg, Orkladal Ysteri

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.

15081
Pan 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkitt ost laget på økologisk dagsfersk råmelk

15076
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Lenker
Min side