Til toppen

Rokoll - Orkladal Ysteri

Varenummer: 15081
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 1 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 1

ekskl. mva.

Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig ostevekt. Faktura vil vise korrekt vekt.

Dette er en myk kittmodnet ost og er inspirert av klassiske franske rødkittoster. Selges fra den er lagret i 2 måneder, men er aller best ved 4 måneders alder. Da er smaken nydelig og fullt utviklet. Rokoll fikk sølv under landsutstillingen for gardsost i 2009. Serveres helst med noe søtt til som fikenmarmelade, solbærgele men mange syltetøy og geleer passer bra.

Fra det gamle ystelokalet ved Skjenald gård kunne jeg se Rokollen hver dag når jeg vasket ost, sier Merethe. Rokollen er et turmål med fantastisk utsikt over nedre del av Orkdal og Orkla. Derav navnet Rokoll på osten.

Matcompaniets smaksnotater: God stinky rødkittost med fin konsistens. En mellomting mellom Reblochon og Münster.
 

Orkladal ysteri er et gårdsysteri som ligger i Råbygda/Gjølme i Orkdal kommune i Sør Trøndelag. Etter prøveproduksjon både på kjøkken og i et lite lokale på Skjenald gård sto nytt ysteri ferdig i april 2008.
All osten lages på lokal melk fra tre samdriftsgårdene som består av 2 Melandsgårder (Husby og Nygården) og Skjenald gård. Merethe Landrø tar seg av den daglige driften i ysteriet og overvåkingen av lagringsrommene. At hun gjør en god jobb er de ferdige ostene strålende eksempler på.

 
 
 
Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 4
Nettovekt 1000 Gram
Horeca Ja