Skip to main content
Til toppen

Ufiltrert katalansk lykke

- nye olivenoljer fra Mas de Salamó 

Ebrodalen i Katalonia har fått navnet fra elven Ebro som renner ut i Middelhavet sør-vest for Barcelona. Kombinasjonen av klimaet langs elveløpet, den svale brisen fra Middelhavet og jordsmonnet gjør området til et perfekt terroir for dyrking av oliven. I dette området finner du olivengården til familiene som eier Mas de Salamó. 

Gården ble grunnlagt og de første Arbequina oliventrærne ble plantet på 1800 tallet. Familien som drev gården gjennom 6 generasjoner kultiverte landskapet og sørget for at det ble lagt et solid grunnlag for dyrking av oliven og produksjon av olivenolje. Under den spanske borgerkrigen måtte dessverre familien selge gården. Gleden var stor da etterkommerne etter de opprinnelige eierne for noen år siden kjøpt gården tilbake til familien.

De «nye» eierne rustet opp gården og investerte i nytt teknisk utstyr for pressing, lagring og tapping av oljen. Parallelt med dette sørget de også for å designe nye flasker som både ser lekre ut, beskytter oljen fra direkte lyspåvirkning og har praktisk helletut. Det dyrkes i dag kun arbequina på Mas de Salmó og de produserer to ulike typer olje: «Clorofyll Green» og «Golden Stream» 

I en matkultur som blir mer og mer dominert av tilsetningsstoffer og lavpris hurtigmat, ønsker Mas de Salamó å by de som kjøper oljen et unikt produkt med gode helsemessige fortrinn og rik smak som gleder alle som elsker god olivenolje. 

For mer info se produsentens side.

Visning
Mas de Salamo EVO ufiltrert Golden Stream 500ml

Sen innhøsting (Desember), moden, gull og rundere smak. Mer gyllen på smak og kompleks nese med frukttale toner.

52046
Mas de Salamo ufiltrert EVO Chlorophyll Green 500ml

Tidlig innhøsting (Oktober/November), grønn og søtt, lett bitter med ettersmak av grønt gress.

52045
Lenker
Min side