Til toppen

Rødkittost

Den rødaktige fargen kommer fra bakterien Brevibacterium linens, som sammen med gjær og melkesopp vokser på overflaten.
Dette fremprovoseres ved å vaske osten i saltlake, gjerne ispedd øl, vin, sider eller brennevin. Kittmodnede oster har ofte mye duft, men de er fortsatt ofte ganske snille på smak. Mange har sin favorittost i denne kategorien. 
Konrad fra Stavanger Ysteri som nylig ble kåret til Norges beste ost er et eksempel, mens andre favoritter er Mont D´Or, Epoisses, Langres og Taleggio.
 

Sorter Navn (a > å)

Brebis Fougère

Vasket sauemelks ost fra Korsika
12137

Eden

Rødkittost med kremet konsistens ystet av dagsfersk rå melk og modnet med sider.
15200

Epoisses aop 300g

En liten stinker fra Burgund. Men smaken er fantastisk!
12094

Konrad

Rødkittost - vasket med Konrad Staut fra Lervig - laget på økologisk melk
15077

Langres aop 250g

Klassisk ost som tilbehør til champagne. Vaskes med marc og saltlake. Osten snus aldri, derfor et søkk i toppen.
12097

Le Barriquet 350g

Le Barriquet er en av de første ostene fra MonS sitt eget ysteri. Kan minne om Bethmale Chevre i stilen, dog litt ferskere. Utrolig god!
12292

Lein 500g Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet
15110

Livarot 500g

En rødkittost (vasket skorpe) fra Normandie. 500g.
12036

Mont d´Or 500g Mons

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.
12229

Mont d´Or 500g Rivoire-Jacquemin

Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.
12295

Mont d´Or 800g Mons

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.
12290

Morbier AOP lait cru

Halvfast ost fra Doubs.
12090