Mange betrakter Langres om en av de vakreste ostene i verden på grensen til å være litt "små-sexy". Lett fuktig overfalte med, rynker og en dyp orange farge. Vasket med Marc de Champagne. I og med at ostene ikke snus under modningen danner det seg et søkk på toppen av osten.
Under det forførerisek ytre finner du en kremet og lett kalkaktig ostemasse. Duften er mer avstemt enn mange andre myke rødkittoster, dog med litt gjærkarakter og svak duft av fjøs. Rik og kompleks smak.
Et glass champagne er aldri feil til en Langres - gjerne en med litt autolysepreg. Vil du tråkke litt utenfor alfarvei kan du prøve en Sauvignon blanc fra New Zealand.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 6 |
Nettovekt | 220 Gram |