Skip to main content
Til toppen

Livarot 500g, Mons

Varenummer: 12036
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
ekskl. mva.

En rødkittost (vasket skorpe) fra Normandie. 500g.

Byen Livarot ligger i Normandie i området Pays d’Auge, kjent for dere som er opptatt av Calvados eller fransk sider. Stikkordet blir da naturlig nok epler som er en av hovedbeskjeftigelsene i Normandie. 
Osten er ganske kjøttfull i konsistensen, og har alltid vært en veldig populær ost i Normandie; derfor har den også fått navnet Fattigmannens kjøtt. Rundt osten er det knyttet bånd, det skal helst være surret fem ganger rundt. Dette femdelte båndet har gitt osten kallenavnet obersten (Colonel) fordi franske oberster har fem striper på uniformen.

Dette er en ost som trenger tilbehør. Godt, ferskt landbrød med masse smør og en tykk skive Livarot.
De lokale vil nok drikke en sider eventuelt Calvados om en vil matche sterkt med sterkt. Ellers er det en ost du gjerne kan drikke rødvin til. Men, hvitt er sjelden feil, ei heller i dette tilfellet.
 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 6
Nettovekt 500 Gram
Pont l´Èvêque AOP 450g, Mons

Rødkitt ost vasket med Calvados.

12101
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Skjenald 250g, Orkladal Ysteri

Skjenald er en myk kittost som ystes i samme ysting som Rokoll, men legges i mindre former. Den er utviklet ved Skjenald gård, derav navnet Skjenald (som betyr å skinne). Skjenald selges fra den er 2 måneder, men er best når den er 3-4 måneder.

15082
Lenker
Min side