Til toppen

Mont d´Or 500g Mons

Varenummer: 12229
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1

ekskl. mva.

Uke 47/48: Tilgjengelig fra lager.

Begrenset levering hver uke. 
For Oslo, reserver med benedicte@matcompaniet.no
For Stavanger, reserver med roar@matcompaniet.no
 

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.

Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 

Mons håndplukker de beste ostene på markedet slik at osten er perfekt når den kommer til oss.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 500 Gram
Horeca Ja