Skip to main content
Til toppen

Mont d´Or AOP Petit ca 4-500g, Mons

Varenummer: 12229
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 39
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Varen er desverre utsolgt og oversolgt de neste ukene og kan ikke bestilles for øyeblikket. Når det er mulig å bestille igjen vil det legges ut informasjon om dette.

Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene i Jura som ellers lager Comte. Mons sin produseres hos Sancey-Richard.

Mont d´Or AOP ca 4-500g, Rivoire Jacquemin

Mont d’Or AOP fra Rivoire Jacquemin er en lun kjærlighetserklæring i ostefat! Den kommer i furuform, har en fløyelsmyk skorpe og kremet, rennende kjerne. Smaken er mild, fyldig og aromatisk med et hint av skog. Perfekt oppvarmet og spises med skje – dypp brød eller poteter for en ekte vinterdelikatesse.

12295
Mont d´Or AOP Moyen, Mons

Mont d'Or er vinterens kremete konge! Laget av rå kumelk og modnet med grankant, får osten sin særegne smak av skog og melk. Perfekt rett fra skje – eller lun i ovnen, klar til å helles over poteter. Server med fruktig hvitvin fra Jura eller blond øl. En smeltende godbit du ikke vil gå glipp av! Moyen er en litt større utgave som er mellom 600g og 800g. Størrelsen varierer litt da dette er håndverk.

12290

Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 

Mons håndplukker de beste ostene på markedet slik at osten er perfekt når den kommer til oss.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 39.0
Nettovekt 500.0 Gram
Horeca Ja
GTIN N/A
Lenker
Min side