Mont d´Or AOP Petit ca 4-500g, Mons
Antall per kolli: 39
Minste antall: 1
Varen er desverre utsolgt og oversolgt de neste ukene og kan ikke bestilles for øyeblikket. Når det er mulig å bestille igjen vil det legges ut informasjon om dette.
Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene i Jura som ellers lager Comte. Mons sin produseres hos Sancey-Richard.
Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med  høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat. 
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter. 
Mons håndplukker de beste ostene på markedet slik at osten er perfekt når den kommer til oss.
| Egenskaper | |
|---|---|
| Salgsenhet | STK | 
| Opprinnelse | Frankrike | 
| Melk | Ku | 
| Øvrige egenskaper | Råmelk | 
| Bestillingsvare | Nei | 
| Antall per Kolli | 39.0 | 
| Nettovekt | 500.0 Gram | 
| Horeca | Ja | 
| GTIN | N/A | 
