Ladningen inn i uke 42 er utsolgt. Bestiller dere denne nå blir levering i uke 43
Mont d'Or er vinterens kremete konge! Laget av rå kumelk og modnet med grankant, får osten sin særegne smak av skog og melk. Perfekt rett fra skje – eller lun i ovnen, klar til å helles over poteter. Server med fruktig hvitvin fra Jura eller blond øl. En smeltende godbit du ikke vil gå glipp av! Moyen er en litt større utgave som er mellom 600g og 800g. Størrelsen varierer litt da dette er håndverk.
Dette er en ost med to navn, avhengig av opprinnelseland. Dersom osten kommer fra Sveits kalles den Vacherin Mont d'Or, og om den er produsert i Franrike heter den Vacherin du Haut-Doubs. Opprinnelig ble osten laget i Sveits men senere kopiert av franskmennene. Den franske varianten kan kun klassifiseres som AOC dersom den er produsert i landskap over 700 m o h.
Osten er kjent for sin karakteristiske emballasje i form av trebokser av gran. Modningen strammes ostene opp med høvelspon av gran.
Modnes ved 15 grader i 3 uker før den legges i bokser og modnes videre i minimum 4 uker. Sesong fra oktober til mars.
Serveres som den er fra boksen Enten etter mange timer i romtemperatur eller etter å ha fått litt ekstra varme – ca 90 grader i 20 minutter, i ovnen. Serveres med lys baguett eller eventuelt etter oppvarming som en raclette med kokte poteter, cornicons og spekemat.
Vinmessig kan gå i flere retninger med det aller beste er Arbois fra en av Juras topp-produsenter.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Estimert Leveringstid | 10 Dager |
Antall per Kolli | 6.0 |
Nettovekt | 800.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |