Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars
Neals Yard Dairy rett til dørstokken

Neals Yard Dairy rett til dørstokken










Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.

Isle of Mull er en gårdsost produsert på tradisjonelt vis, selvsagt upasteurisert og laget på «lett» alkoholholdig melk fra de gladeste kuene i Skottland. En skotsk Cheddar med en fast, fondantaktig tekstur som pleier å være litt mer kompakt enn de andre Cheddar-ene vi selger.

Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirkning fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost.

Sparkenhoe Red Leicester fra Neals Yard er en artesan versjon av denne osten.

Westcombe Cheddar er en artesan Cheddar fra Somerset. I modningsrommet har de en robot for å snu ostene som heter Tina the Turner. Ostene modnet i 12-18 måneder.

Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD edition». Osten er i henhold til regelverket laget på pasteurisert kumelk.

Stichelton er en upasteurisert utgave av Stilton. Den er et resultat av et partnerskap mellom Neal's Yard Dairy og vår gode venn Joe Schneider. De ønsket å gjenskape en ikke pasteurisert ost i Stilton-stil og den fikk navnet Stichelton. Produseres på Welbeck Abbey Estate i Nottinghamshire.

En Stilton inspirert ost utviklet av Will Clarke, sønnen til paret som lager Sparkenhoe Red Leicester.

Cornish Kern er en elegant og godt avrundet ost med en lys, nøtteaktig sødme og rik smakdybde som følge av den lange modningsprosessen. Osten vant oste VM i 2017.

Kirkham´s Lancashire er produsert på råmelk med animalsk løype. Modnes av Neals Yard Dairy før osten sendes til Norge.

Gorwydd Caerphilly modnes lenger enn de fleste Caerphilly oster. Bestillingsvare fra Neals Yard Dairy.

Tunworth er en tradisjonell ost i Camembert-stil, håndlaget av Stacey Hedges og Charlotte Spruce fra pasteurisert kumelk. Den har en kremaktig konsistens og rynket skorpe med rike, søte, nøtteaktige, vegetabilske og melkeaktige smaker. Den leveres i en treboks i Camembert-stil.



Lenker
Min side