Til toppen
Neals Yard Dairy rett til dørstokken

Neals Yard Dairy rett til dørstokken


Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.

Isle of Mull er en gårdsost produsert på tradisjonelt vis, selvsagt upasteurisert og laget på «lett» alkoholholdig melk fra de gladeste kuene i Skottland. En skotsk Cheddar med en fast, fondantaktig tekstur som pleier å være litt mer kompakt enn de andre Cheddar-ene vi selger.

Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirkning fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost.

Sparkenhoe Red Leicester fra Neals Yard er en artesan versjon av denne osten.

Westcombe Cheddar er en artesan Cheddar fra Somerset. I modningsrommet har de en robot for å snu ostene som heter Tina the Turner. Ostene modnet i 12-18 måneder.

Keens er en klassisk Artesan Cheddar fra Somerset.

Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD etd». Osten er i henhold til regelverket laget på pasteurisert kumelk.

Stichelton er en upasteurisert utgave av Stilton. Den er et resultat av et partnerskap mellom Neal's Yard Dairy og vår gode venn Joe Schneider. De ønsket å gjenskape en ikke pasteurisert ost i Stilton-stil og den fikk navnet Stichelton. Produseres på Welbeck Abbey Estate i Nottinghamshire.

En Stilton inspirert ost utviklet av Will Clarke, sønnen til paret som lager Sparkenhoe Red Leicester.

Cornish Kern er en elegant og godt avrundet ost med en lys, nøtteaktig sødme og rik smakdybde som følge av den lange modningsprosessen. Osten vant oste VM i 2017.

Parmesan aktig fasthet og med en fantastisk komplekse smak. Produseres av fåremelk. Gårdslaget artesan ost.

Wensleydale er en av Englands eldste ostesorter. Hawes Wensleydale som dere kan bestille modnes hos Neals Yard Dairy.

Kirkham´s Lancashire er produsert på råmelk med animalsk løype. Modnes av Neals Yard Dairy før osten sendes til Norge.

Gorwydd Caerphilly modnes lenger enn de fleste Caerphilly oster. Bestillingsvare fra Neals Yard Dairy.

Cornish Yarg er pakket i brennenesle, og produseres av Lynher Dairy som si også får Cornish Kern fra (osten som vant Oste VM i 2017).

En søt og myk blåost fra Devon, med hint av karamell - og noen ganger lett krydret - smaksprofil og en behagelig tett, fudgy tekstur.

En ost i Roquefort-stil laget med geitemelk. Harbourne Blue har en smuldrende tekstur og har friske smaker med lett blomsterpreg og en delikat sødme.

Tunworth er en tradisjonell ost i Camembert-stil, håndlaget av Stacey Hedges og Charlotte Spruce fra pasteurisert kumelk. Den har en kremaktig konsistens og rynket skorpe med rike, søte, nøtteaktige, vegetabilske og melkeaktige smaker. Den leveres i en treboks i Camembert-stil.


West Countrys svar på raclette. Mange Foodies som har dratt til london for å spise seg fete har vært på Borough Market. Her ligger en av Neals Yard Dairy sine butikker, og rett borti gata ligger det som regnes som Londons beste Cheese melt. Kappacasein Dairy disker opp en enkel oppskrift, Ogleshield, surdeigsbrød og purre. Rett og slett ren magi!