Skip to main content
Til toppen

Stichelton 8kg, Neal´s Yard Dairy

Varenummer: 14015
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 8.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 0,5
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Stichelton er en upasteurisert utgave av Stilton. Den er et resultat av et partnerskap mellom Neal's Yard Dairy og vår gode venn Joe Schneider. De ønsket å gjenskape en ikke pasteurisert ost i Stilton-stil og den fikk navnet Stichelton. Produseres på Welbeck Abbey Estate i Nottinghamshire.

Da Stilton i 1996 ble tildelt PDO inneholdt regelverket forordninger om at ostene kun skulle ystes på pasteurisert melk. Randolf Hodgson hos Neal’s Yard Dairy ønsket å videreføre produksjonen av Stilton slik den opprinnelig ble laget på rå melk. Sammen med amerikaneren og ystenomaden Joe Schneider startet han jobben med å gjenskape en klassisk engelsk blåmuggost i Stilton-stil laget på upasteurisert melk. 

De endte opp i hjertet av Sherwoodskogen der de fant et egnet lokale på Welbeck Abbey Estate. I tillegg til Joe’s ysteri rommer eiendommen et velrenommert bryggeri og en slaktebutikk som folk farter langveis fra for å besøke. Selv om ikke Joe Schneider er like kjent som den store sagnhelten Robin Hood anses han på mange måte å være tett på «fredløs» blandt enkelte ystere av en engelsk muggost. Han omtales som en som med viten og vilje bryter reglene til det godes beste. At hans ost har tatt navn etter det opprinnelige navnet på byen Stilton; Stichelton har garantert også fått en del av de etablerte Stiltonysterne til å bli en smule grumpy. 

All melken som benyttes i produksjonen av Stichelton kommer fra eiendommens drøyt 100 lykkelige Holsteinkuer. De beiter på saftig grønt gras og fôres ellers med det beste gården kan dyrke sjøl utenom beitesesongen. Foredlingen i ysteriet forgår for hånd og den upasteuriserte melken forvandles til en ost som alltid imponerer alt fra tradisjonalister, blåmuggfans og ostelskere generelt. 

Stichelton har en gyllengul ostemasse med vakre innslag av blåmugg og kremet/smøraktig konsistens. Både farge og smak kan variere litt i løpet av året grunnet hva slags fôr som er tilgjengelig. Osten byr på en rik og kompleks smakspalett. Frisk syrlighet som minner om grønne epler, animalsk smak i retning av redusert kjøttkraft og en søtlig smørkaramell finish.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse England
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1.0
Nettovekt 8000.0 Gram
Horeca Ja
Stilton Colston Bassett 8kg, Neal´s Yard Dairy

Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD edition». Osten er i henhold til regelverket laget på pasteurisert kumelk.

14009
Shropshire Blue Colston Bassett 8kg, Neal´s Yard Dairy

Shropshire Blue lages på animalsk løype eksklusivt for Neals Yard Dairy. En velbalansert blåmugg på kumelk med pepperaktige undertoner.

14037
Lenker
Min side