Skip to main content
Til toppen

Stilton Colston Bassett 8kg, Neal´s Yard Dairy

Varenummer: 14009
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 8.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 0,5
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD edition». Osten er i henhold til regelverket laget på pasteurisert kumelk.

Denne utvalgte Stilton lages kun av Billy Kevan og hans kolleger på Colston Basset & District Dairy i Nottinghamshire. Meieriet er en av de minste stiltonprodusentene. Helt siden 1920 har de kjøpt melken av de samme 5 utvalgte gårdene. 
Håndverksystingen holdes i hevd, og deres Stilton produseres på samme måte i dag som da de startet produksjonen. Håndkraft foretrekkes framfor maskiner når ostemassen skal skilles fra mysen. Etter drenering lagres ostene i ulike temperatursoner fram til det ferdige produktet. Ostene sjekkes jevnlig av ysteriet og de dyktige folka fra NYD. Når Colston Basset er ferdige med sin del av jobben ettermodnes ostene i NYD’s egne modningsrom. 
Resultatet er en fantastisk kremet og kompleks ost. Osten har en unik balanse mellom melkens egen karakter og blåmuggens påvirkning. Teksturen er smøraktig og litt kornete med markert duft som ikke på noen tidspunkt blir for kraftig. Dette er Stilton når den er på sitt beste.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse England
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 8000 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side