Skip to main content
Til toppen

Tunworth 250g, Neal´s Yard Dairy

Varenummer: 14027
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
ekskl. mva.

Bestilles på egne Neals Yard Dairy bestillingslister som sendes ut månedlig (annenhver uke i høysesong på høsten). Kontakt Benedicte i Oslo eller Roar i Stavanger om du ønsker å være på denne mailinglisten.

Tunworth er en tradisjonell ost i Camembert-stil, håndlaget av Stacey Hedges og Charlotte Spruce fra pasteurisert kumelk. Den har en kremaktig konsistens og rynket skorpe med rike, søte, nøtteaktige, vegetabilske og melkeaktige smaker. Den leveres i en treboks i Camembert-stil.

Tunworth er en prisbelønnet ost. Den har vunnet British Cheese Awards samt Waitrose Small Producer Award i tillegg til gull i World Cheese Awards.

Laget av Stacey Hedges og Charlotte Spruce i Hampshire og dette er det britiske svaret på Camembert laget helt for hånd. Først kuttes ostemassen og legges i former for drenering over natten. De unge ostene blir deretter saltet og overført til modningsrom, hvor de får sin karakteristiske skorpe med rynkende hvite former. Den tradisjonelle Normandie -oppskriften på Camembert tilsier at noe av kremen skal skummes av før ostekoking og brukes til å lage smøret som regionen i Frankrike er kjent for. Intet fett fjernes imidlertid før du lager Tunworth - derfor er resultatet spesielt rikt. En virkelig godbit for ostekjennere.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse England
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Ja
Estimert Leveringstid 14 Dager
Antall per Kolli 6
Nettovekt 250 Gram
Horeca Nei
Lenker
Min side