Til toppen

Ost

Helt siden starten har god ost vært en kategori Matcompaniet har viet mye oppmerksomhet. Vi har fokus på rå-melks oster, gjerne gardsoster laget på egen melk. Det aller viktigste er selvfølgelig hvordan osten smaker. Det som startet med en håndfull italienske oster folk knapt hadde hørt om, er nå det mange oppfatter som Norges mest spennende ostesortiment. 

Et bredt sortiment av Norske oster har selskap av oster håndplukket av våre dyktige affinører og leverandører: MonS Fromager Affineur, Neals Yard Diary, Formaggi Luigi Guffanti og andre som til enhver tid vet hva som er best sørger for at vi kan levere det de mest kresne ostelskerne i Norge måtte begjære.

Sorter

1924

1924 er laget slik som Roquefort laget før den ble en AOC. 1924 blir laget både med fåremelk og kumelk. 
12129

Abondance Fermier AOP

Lik Beaufort i duft og form, men laget utelukkende av Abondance melk.
12189

Aksnes - Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.
15098

Tegel - Almnäs Bruk

En hardpresset ost med utseende inspirert av teglstein produsert på Almnäs fra 1700-tallet og fremover. Barneføttene er Almnäs Bruk sitt varemerke. Osten vant Supergold i Oste VM i Bergen og fikk 4. plass i superfinalen
17002

Wrångebäck PDO

Wrångebäcksost er en smaksrik hard ost produsert i henhold til den klassiske oppskriften som ble utviklet ved Almnäs på slutten av 1800-tallet og var forløperen til det som senere ble kjent som "svensk herrgårdsost". Økologisk.
17001

Appenzeller Extra 12mnd

Lages i de østlige delene av Sveits, og vi lagerfører hele oster som er ca 6-7 kilo. Modnet i 12 måneder.
12172

Asiago DOP Vecchio

Asiago er en råmelk kumelks ost fra Trentino-Alto Adige. Denne smaksbomben har DOP status og finnes i fler ulike modnings grader. Vår utgave er godt moden (Vecchio), opptil 2 år, og smaken er noe lik Parmesan.
11128

Åskeladd 150g - Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!
15060

Auzanne Cendre 200g

Auzanne Cendre er vår utgave av Valencay hvor MonS har tatt over modningsprosessen.
12067

Banon Fermier BIO AOP

Banon Fermier er en geitemelks ost lagret i et kastanjeblad. Noe av det beste en får av chevre fra Frankrike.
12081

Beaufort (Chalet d`Alpage)

Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. Lagerføres i 1/8-del biter.
12187

Beaufort AOP 1/8

Beaufort er en fjellost fra Savoie-provinsen ( Rhône- Alpes) i de franske Alpene. En fantastisk ost som er modnet til perfeksjon i ostetunnellen hos Mons.
12243