Skip to main content
Til toppen

Beemster Gouda Aged 10 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Varenummer: 16010
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 11.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Modnet hos produsenten I minimum 10 måneder. Rik, kremet og samtidig frisk smak med deilig fedme og avstemt saltmengde. Et mildt tilskudd til osteserveringen, hever fredagstacoen de ekstra hakkene og gjør pizzatoppingen rikere og mer smaksrik. Unike smelteegenskaper. 

Beemster har produsert gouda i over 100 år i det som nå PDO sonen. I tillegg til å være godkjent sone for PDO Gouda (PDO Noord Hollandse Gouda) ble området i 1999 satt UNESCOS verdensarv liste på grunn av det unike pannekakeflate landskapet mellom Nordsjøen og Ijssel-sjøen. Dreneringen av området startet i 1612 og ved hjelp av 55 vindmøller klarte de å tørrlegge landet og kultiverte det videre. Dette er i dag rike beiteområder for melkeproduksjon. 

Det er et krav fra Beemster at kuene som skal gi råstoffet til ostene skal beite fritt og ikke fôres på bås. Veien fra beitet og melkefjøsene er kort og melken transporters daglig direkte til Beemster-meieriet. Selv om meieriet yster store mengder ost hver dag foregår ystingen med en kombinasjon av mekanisert og manuell produksjon. 

Ostemakerne er alltid sentrale og har alltid siste hånd på verket. Modningen foregår slik den har gjort det i 100 år i de samme modningsrommene og på trehyller. Ukentlig snus og stelles osten manuelt. Ostene kjennetegnes ved at de oppleves som mer kremet og mindre salte enn andre oster fra samme området. Beemster bruker 20% mindre salt enn noen andre Hollandske osteprodusenter. Goudaen fra Beemster har unike kvaliteter som gjør dem velegnet til alt fra sandwicher, til salater, pizza og selvfølgelig ostesauser og gratenger. 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse Holland
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 1
Nettovekt 11000 Gram
Horeca Ja
Nyhet
Beemster Gouda PDO XO 26 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.

16011
Wilde Weide økologisk Gouda, Mons

En ganske enkelt fantastisk økologisk og upasteurisert gouda fra landet som først og fremst er kjent for sine industrioster. Gården fra 1700 tallet og meieriet til Jan og Roos van Schie ligger på øyen Zwanburgerpolder i det sørlige Holland.

16007
Lenker
Min side