Til toppen

Hvitmuggost

En hvitmugg ost er modnet ved at osten tilsettes muggsoppen Penicillium candium(camemberti). Dette danner et mykt hvitmugg lag på utsiden av osten, og den modnes fra utsiden og innover. Jo lengre den modnes, jo brunere vil skorpen etter hvert bli, og smakene går mer over mot smør og sopp. Yngre oster har en frisk smak med hint av blomkål. 

Favoritter er Brie de Meaux eller Brie de Melun samt mange gode norske varianter ofte inspirert av Camembert. Brillat Savarin og lillebroren Delice st Cyr er elsket av mange, både til appertiffen, eller som en god avslutning på et måltid.

Sorter Navn (a > å)

Åskeladd 150g - Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!
15060

Brie a la Truffe 1 kg

Brie de Normandie delt og fylt med creme fraise og trøffel.
12242

Brie de Meaux BIO Donge

En klassisk Brie med melk fra organisk jordbruk.
12287

Brie de Meaux aop DONGE

Klassisk hvitmugg ost fra Donge brødrene sitt meieri.
12106

Brie de Meaux aop 2,8kg

Klassikeren fra Meaux laget på råmelk.
12274

Brie de Melun AOP

En Brie for kjennere.
12095

Brie de Normandie

En liten og delikat Brie fra Normandie. Ypperlig som den er, men super å dele og fylle med trøffel, basilikum eller andre aromater.
12204

Brillat Savarin 600g

En meget kremete hvitmugg ost laget av Lincet og modnet av MonS.
12096

Brillat Savarin med trøffel ca 500gr

En kremete hvitmugg ost laget av Lincet og modnet av MonS. Fylles med creme fraise og trøffel.
12234

Camembert Cru Normandie 250g

Camembert de Normandie er en av de mest kjente (og mest kopierte) ostene i verden. Vi holder en knapp på originalen og dette er vårt rimeligste alternativ.
12184

Camembert Lait Cru 150gr

Ingenting kan måle seg med en god Camembert de Normandie. Dette er en mindre utgave enn den tradisjonelle utgaven og laget på råmelk.
12231

Camembert aux Cepes

Camembert fylt med steinsopp. Skikkelig godt!
12158