Brødrene Luc og Jean-Philippe Dongé er tredje generasjon som lager Brie de Meaux i families meieri, som ligger i Meuse øst for det tradisjonelle området Brie. De får melk fra 30 små lokale gårder.
Mens meieriet er halvindustrielt, jobber de med flokker på bare 40-60 dyr, som inneholder sjeldne regionale raser som Pied Noir de l'Est, samt Prim Holstein og Montbeliarde. Deres oppskrift, teknikker og utstyr er som hos gårdsprodusent og de oppnår produktivitet uten å måtte mekanisere eller ofre kvaliteten. De modner osten hjemme - den eneste Brie de Meaux-produsenten i området som gjør det. Brie de Meaux er smakfull, smøraktig, avrundet og vegetabilsk, her snakker vi om ordentlig Brie.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1 |
Nettovekt | 3200 Gram |
Horeca | Ja |