Til toppen

Chevre

Chevre (geitost) av god kvalitet betyr ofte komplekse spennede smaker. Yngre oster er friske, melkete, lette og smelter på tungen. Med lagring så forsvinner mye av syren og smør, sopp og umami tar over. I Norge har vi fantastisk god geitemelk; Kubbeosten til Jarle Rueslåtten har forført til og med tradisjonsrike Franskmenn. 
Men vi må ikke glemme favoritter som Bethmale Chevre, St. Maure, Minstralou eller Buchette de Manon, de har inspirert mange til å lage ost.

Fast "kvitost" på geitemelk lages også i verdensklasse i Norge og vi tilbyr disse både fra Undredal og Lofoten ysteri samt Rød Geit fra Rueslåtten Ysteri.

Sorter Navn (a > å)

Auzanne Cendre 200g

Auzanne Cendre er vår utgave av Valencay hvor MonS har tatt over modningsprosessen.
12067

Banon Fermier BIO AOP

Banon Fermier er en geitemelks ost lagret i et kastanjeblad. Noe av det beste en får av chevre fra Frankrike.
12081

Bethmale Chevre

Bethmale Chevre er en perle av en ost fra Bethmale dalen i Pyreneene. Saftig og delikat ost på geitemelk. Produseres av Jean Faup. Veier ca 4.5kg.
12063

Buchette de Manon BIO 60 gr

Ung chevre lagret med urter. Fra Provence selvfølgelig!
12114

Cabecou 30 gr

Cabecou er en super chevre fra Midi-Pyrénées regionen.
12250

Cabrioles (Pouligny) 200g

Laget i sentrale deler av Frankrike kjent for sin flora, som også setter sitt preg på melken. Gårdslaget ost (Fermier) laget på råmelk.
12068

Chabichou AOC 150 gr

Klassisk chevre fra Nouvelle-Aquitaine regionen.
12109

Chevre Buche 880gr

Chèvre Bûche er en geitost som er perfekt når den smuldres på en salat eller smeltes på surdeigsbrød.
12168

Crottin Chavignol AOP 85g

Crottin Chavignol er en liten askemodnet chevre.
12093

Jåblom fersk Chevre 0,5kg

Fløyelsfrisk chèvre av helt fersk, rå geitemelk. Leveres kun på forhåndsbestilling.
15101

Kubbeost Geit 200g - Rueslåtten

Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er kun et tegn på levende kultur og god ost. Laget på geitemelk fra nabogården til Rueslåtten – kortreist og god melk som gir fantastisk resultat.
15130

Kvit Undredal - eldgamal 12 mnd

Osten lages på nysilt råmelk tilsatt syrningskultur, løype og salt. Smaken er rik med tydelige karaktertrekk fra geitemelk. Frisk syrlighet i kombinasjon med melkesødme og antydning til nøtteaktig aroma. Spesielt denne "eldgamal" utgaven har tekstur som en ung parmesan eller vellagret pecorino med tydelige krystaller og godt bitt. Her snakker vi om en flott råvare foredlet til perfeksjon. Ostene veier 2-3 kg
15049