Til toppen

Chevre

Chevre (geitost) av god kvalitet betyr ofte komplekse spennede smaker. Yngre oster er friske, melkete, lette og smelter på tungen. Med lagring så forsvinner mye av syren og smør, sopp og umami tar over. I Norge har vi fantastisk god geitemelk; Kubbeosten til Jarle Rueslåtten har forført til og med tradisjonsrike Franskmenn. 
Men vi må ikke glemme favoritter som Bethmale Chevre, St. Maure, Minstralou eller Buchette de Manon, de har inspirert mange til å lage ost.

Fast "kvitost" på geitemelk lages også i verdensklasse i Norge og vi tilbyr disse både fra Undredal og Lofoten ysteri samt Rød Geit fra Rueslåtten Ysteri.

Sorter Navn (a > å)

Auzanne Cendre 200g

Auzanne Cendre er vår utgave av Valencay hvor MonS har tatt over modningsprosessen.
12067

Banon Fermier BIO AOP

Banon Fermier er en geitemelks ost lagret i et kastanjeblad. Noe av det beste en får av chevre fra Frankrike.
12081

Bethmale Chevre

Bethmale Chevre er en perle av en ost fra Bethmale dalen i Pyreneene. Saftig og delikat ost på geitemelk. Produseres av Jean Faup. Veier ca 4.5kg.
12063

Bi Caillou

En liten brostein av en chevre.
12107

Buchette de Manon BIO 60 gr

Ung chevre lagret med urter. Fra Provence selvfølgelig!
12114

Cabecou 30 gr

Cabecou er en super chevre fra Midi-Pyrénées regionen.
12250

Capra Fresca Piemontese

Capra Fresca Piemontese er en ung geitost (chevre) dekket med ulike krydder.
11119

Chabichou AOC 150 gr

Klassisk chevre fra Nouvelle-Aquitaine regionen.
12109

Charolais Affine 200 gr

En tørr chevre som smelter på tungen. Lett og mild geitesmak, men kan lagres for en kraftigere smak. Blåmugg forekommer på skorpen, men dette gjør osten enda bedre!
12092

Chevre Buche 880gr

Chèvre Bûche er en geitost som er perfekt når den smuldres på en salat eller smeltes på surdeigsbrød.
12168

Crottin Chavignol AOP 85g

Crottin Chavignol er en liten askemodnet chevre.
12093

Gour Noir 220 gr

Gour Noir er en flott ost med geitemelk og en uvanlig form.
12145