Carre de saint Victor
Fermier produksjon Sydlige Rhône Alpes / MonS Fromager Affineur
Geitemelk, upasteurisert
Melkesopp, naturlig skorpe med blomster
Lagret i 10 til 20 dager
Utseende
Liten kvadratisk ost med vakker rynket overflate og lokale blomster på midten. Jevn deilig kremet lys ostemasse.
Lukt
Dufter av fjøs og skogsopp
Munnfølelse
Virker overraskende tørr med en gang men smelter godt og gir en rik følelse i munnen.
Smak
Kompleks lang smak båret fram av frisk syrlighet fra melken. Vi kjenner smak av aprikoskjerner, honning, litt sopp og mineralitet (flint)
Bruksområder
Både smaken og utseendet vil gjøre den til stjernen på ostefatet. Lett å like – vanskelig å glemme!
Drikke
For å balansere den friske syren vil en riesling fra Mosel med litt restsødme være et godt valg. En klassisk Blonde vil gjøre ølelskerne blide.
På grunn av klimaendringer så Yannick and Cyril seg nødt til å flytte sine 150 provencalske geiter og osteproduksjonen fra Provence til Monts de l’Ardèche. De endte opp på en fantastisk gård i fjellsidene utenfor landsbyen St Victor. Et område som skulle vise seg å være meget godt tilpasset de provencalske geitene.
I tillegg til dyreflokken hadde Yannick med seg en meget solid kompetanse som yster. Med utgangspunkt i geitemelkens unike smak og høye fettinnhold utviklet han Carré de Saint Victor. Dette er en geitost som skiller seg fra mange andre med en mer avstemt syrlighet og en feitere og rikere munnfølelse. Etter modningen hos Mons pyntes osten med tørkede blomster.
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | STK |
Opprinnelse | Frankrike |
Melk | Geit |
Øvrige egenskaper | Råmelk |
Antall per Kolli | 6.0 |
Nettovekt | 120.0 Gram |