Skip to main content
Til toppen

Castillon Fresh 90g, Mons

Varenummer: 12307
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
ekskl. mva.

Alle spesialoster fra Mons kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering uken etter. Denne listen inneholder en rekke oster som ikke i vårt standardsortiment og som ikke er lagerført.
Det sendes ukentlige bestillingslister til de kundene som har bedt om å få dette. 
Ønsker du å motta disse mailene så er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret for å motta ukentlige bestillingslister på e-post. 

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk!

Fersk ost
Upasteurisert fåremelk
Gårdsost
Melkesopp / lactic med naturlig skorpe
Størrelse som en crottin, ca 90 g
Liten ost uten synlig skorpe hvit bløt ostemasse 
Dufter av fersk melk med tydelig smak av fersk melk med nøtteaktig valnøttsmak
Region: Provence Alpes Côte d’Azur
Modning: MonS Cellars
Drikke tips: syrefriske hvitviner uten eik eller en deilig frisk rosé fra Provence

Historien til denne osten starter da David Landu i slutten av tenårene, sammen med sin Sardinske far med gjeterbakrgrunn fra Sardinia, lot sardiske får beite fritt i Castellas i Lubéron fjellene. De innså raskt at melkekvaliteten var i toppskiktet og formelig «skrek» etter å bli foredlet til ost i sin mest naturlige form. Ysteriet GAEC du Plateau var dermed et faktum.
Den eneste tilsetningen er noen få dråper løype i råmelken i kombinasjon med en solid dose ystekunnskap. Resultatet er en unik ferskost som med tydelig særpreg og markert smak som uttrykker terroiret og melkevaliteten på beste vis. En hyllest til våren og det Provencalske landskapet. 
Den vesle flokken bestående av noen få sardiske får består i dag av rundt 250 sauer. Dyrene har en tett og godt isolerende ull som muliggjør at de kan være ute hele året. Disse fårene ernærer seg kun på 100% naturlig fôr. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Sau
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 6.0
Nettovekt 80.0 Gram
Castillon 70g, Mons

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk! Denne utgaven er lagret men kan og bestilles helt fersk (se varenr 12297)

12297
Lenker
Min side