Til toppen

Ferskost

Fersk ost omfatter mange spennede norske oster som har kommet frem de siste 10 årene. Yme fra stavanger ysteri, Kubbeost fra Rueslåtten og mange spennende Halloumi varianter. Mange geitoster kan og klassifiseres som fersk ost, men de har vi valgt å legge i en egen kategori (Chevre).

Det aller største produktet innen fersk ost er selvsagt Mozzarella. Vi har et stort utvalg av mozzarella, både Fior di Latte, bøffelmozzarella og Cubetti til pizza i tilegg til flere typer burrata. Endel av disse ostene må forhåndsbestilles grunnet kort holdbarhet.

Vi har og et stort utvalg av ferske oster fra Osteverkstedet i Lillesand. Her kan dere få dagsfersk mozzarella, stracciatella, ricotta og oaxaca. Bare husk at dette er kun på bestilling som må gjøres 2-3 dager før levering. Se egen artikkel om dette.


 

Sorter Navn (a > å)

Åskeladd 150g - Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!
15060

Burrata 250g - Mons

Burrata, er en spesialitet i Puglia -regionen i Italia. Vi samsender med Mons ukentlig fra Italia, og osten må forhåndsbestilles.
11190

Burrata in Foglia Guffanti 3x330g

Burrata er Stracciatella i en pose av mozzarella. Definisjonen av melk, sødme og delikatesse!
11173

Burratine fersk 125gr

Burrata er laget med en ekstern pose med tynn, trådaktig pasta som ligner på "fior-di-latte" og er fylt med fløte blandet med melkenzym og små kutt (kalt "lucini") av mozzarella.
11120

Castillon 70gr

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men med fåremelk!
12297

Feta 3kg

Klassisk fetaost på sauemelk.
12227

Glør Stekeost 200g

Lise har laget en halloumi variant på økologisk kumelk. Foreløpig i et svært begrenset opplag.
15114

Grindal fetatype 700g

I Sør-Europa, spesielt Hellas og Tyrkia, er det vanlig å yste en syrlig ost med sprø konsistens. Osten er bedre kjent som Fetaost. Etter ysting modnes osten i tønner med saltlake. Hos Grindal har de tatt med seg denne teknikken og kombinerer den med god norsk melkekvalitet.
15039

Grindal fetatype 150g

I Sør-Europa, spesielt Hellas og Tyrkia, er det vanlig å yste en syrlig ost med sprø konsistens. Osten er bedre kjent som Fetaost. Etter ysting modnes osten i tønner med saltlake.
15063

Kubbeost Geit 200g - Rueslåtten

Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er kun et tegn på levende kultur og god ost. Laget på geitemelk fra nabogården til Rueslåtten – kortreist og god melk som gir fantastisk resultat.
15130

Kubbeost Ku Rueslåtten 200g

Kubbeost er en klassisk syrlig mellomlagret kumelkost med deilig kremet tekstur. Produseres mellom November og Mars. Ellers i året produseres den på geitemelk (se Kubbe Geit)
15134

Mascarpone 250 g Latte Carso

Italiensk ferskost som opprinnelig ble laget i Lombardia allerede rundt år 1700.
11230