Skip to main content
Til toppen

Castillon 70g, Mons

Varenummer: 12297
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 12
Minste antall: 12
ekskl. mva.

Disse ostene kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering tirsdag uken etter.
Ta kontakt med Oslo eller Stavanger kontoret for bestilling.

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk! Denne utgaven er lagret men kan og bestilles helt fersk (se varenr 12297)

Historien til denne osten starter da David Landu i slutten av tenårene, sammen med sin Sardinske far med gjeterbakrgrunn fra Sardinia, lot sardiske får beite fritt i Castellas i Lubéron fjellene. De innså raskt at melkekvaliteten var i toppskiktet og formelig «skrek» etter å bli foredlet til ost i sin mest naturlige form. Ysteriet GAEC du Plateau var dermed et faktum.
Den eneste tilsetningen er noen få dråper løype i råmelken i kombinasjon med en solid dose ystekunnskap. Resultatet er en unik ferskost som med tydelig særpreg og markert smak som uttrykker terroiret og melkevaliteten på beste vis. En hyllest til våren og det Provencalske landskapet. 
Den vesle flokken bestående av noen få sardiske får består i dag av rundt 250 sauer. Dyrene har en tett og godt isolerende ull som muliggjør at de kan være ute hele året. Disse fårene ernærer seg kun på 100% naturlig fôr. 

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Frankrike
Melk Sau
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Ja
Estimert Leveringstid 10 Dager
Antall per Kolli 12.0
Nettovekt 60.0 Gram
Horeca Nei
Nyhet
Castillon Fresh 90g, Mons

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk!

12307
Lenker
Min side