Skip to main content
Til toppen

Mascarpone 250g, Latte Carso

Varenummer: 11230
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 6
Minste antall: 6
ekskl. mva.

Italiensk ferskost som opprinnelig ble laget i Lombardia allerede rundt år 1700.

Italiensk ferskost som opprinnelig ble laget i Lombardia allerede rundt år 1700. I dag produseres den over hele Italia.

Dette er den mest kjente italienske ferskosten. Både i tekstur og smak kan den sammenlignes med en mellomting mellom creme fraiche og ferskost (Tine Naurell, Philadelfia etc). Den lages ved at fløte skummes av melken og varmes opp til rundt 85 grader for så å tilsettes fruktsyre slik at den skal koagulere. Kremen avkjøles i 12 timer og pakkes i egnet emballasje. Den er nå klar for salg.

Mascarpone har som alle andre ferskoster begrenset holdbarhet. Det ferdige produktet inneholder rundt 47% fett, har en hvit til svakt gyllen farge og tykk, kremet konsistens.

Mascarpone har et bredt anvendelsesområde og kan brukes til det meste fra søte desserter til ingrediens i sauser og klassiske italienske retter som Fettucine Alfredo. Forsøk gjerne å bytte ut den tradisjonelle ferskosten med mascarpone neste gang du skal lage ostekake. Den meste kjente retten der mascarpone spiller en sentral rolle er Tiramisu, en oppkvikkende dessert som alle italiaelskere vet å sette pris på.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Melk Ku
Øvrige egenskaper Pasteurisert
Antall per Kolli 6
Nettovekt 250 Gram
Horeca Nei
Mascarpone Artigianale 250g, Guffanti

Dette er ekte og ikke industriell Mascarpone. Den største forskjellen er at den også tilsettes en bakteriekultur som man bruker annen ferskost.

11225
Mascarpone 2kg, Latte Carso

Italiensk ferskost som opprinnelig ble laget i Lombardia allerede rundt år 1700. Denne 2 kilos boksen er ideel for restauranter som skal lage skikkelig Tiramisu.

11233
Lenker
Min side