Skip to main content
Til toppen

Kubbeost Ku 200g, Rueslåtten Ysteri

Varenummer: 15134
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 7
Minste antall: 1
ekskl. mva.

IKKE I SESONG

Kubbe Ku er i sesong kun når Kubbe Geit ikke er tilgjengelig (hovedsakelig desember og januar)

Kubbeost er en klassisk syrlig mellomlagret kumelkost med deilig kremet tekstur. Produseres mellom November og Mars. Ellers i året produseres den på geitemelk (se Kubbe Geit)

På fjellgården til Rakel og Jarle på Rueslåtten har alle kuene sine egne navn. På tross av, eller kanskje nettopp på grunn, av at de er det minste melkebruket i Hol kommune produserer de helt fantastiske oster.

Bølingen er sammensatt av telemarkskuer som gir melk med helt unike ystekvaliteter, jerseykuer som gir melk med høyt fett- og proteininnhold og NRF som bidrar med stort volum spesielt egnet til yoghurt.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Norge
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 7.0
Nettovekt 200.0 Gram
Kubbeost Geit 200g, Rueslåtten Ysteri

Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er kun et tegn på levende kultur og god ost. Laget på geitemelk fra nabogården til Rueslåtten – kortreist og god melk som gir fantastisk resultat.

15130
Askeladd 150g, Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!

15060
Rosalita 120g økologisk, Tjamsland Gård

Rosalita er en syrnet ferskost modnet med melkesopp. På fagspråket heter det «lactic-ost» og den er produsert som en «chevre». Osten ystes på fersk nysilt og upasteurisert melk. Ostene kan nytes ferske eller modnet i 1-4 uker.

15036
Lenker
Min side